Volkswagen Nederland stapt in online occasionverkoop

Want wie gaat er anno 2019 nog naar een dealer?
VW online verkoop

In deze moderne tijden moet je 'iets met online verkoop doen', ook met auto's. Want kennelijk bestaat er een behoefte om tweedehands auto's niet meer van tevoren te bekijken en er proef mee te rijden. 

Volkswagen-importeur Pon is een verkoopportaal gestart waarop occasions die bij dealers staan direct online worden aangeboden. Onder de naam DasWeltAuto wordt een selectie van Volkswagen, Skoda, Seat en VW bedrijfswagens uitgevent. Kopers krijgen de auto thuis afgeleverd, en hebben 14 dagen (en maximaal 500 km) de tijd om te besluiten of ze hem houden of niet. Als het niet bevalt kan de auto met restitutie van het aankoopbedrag worden geretourneerd.

Tesla, dat auto's altijd zonder tussenkomst van een dealer verkoopt, heeft een soortgelijke regeling, hoewel het hierbij doorgaans om nieuwe auto's gaat, die zeven dagen 'proefgereden' mogen worden. De vraag is: zou u een vervangende auto zo ongezien over het internet bestellen, ook al zit er een voertuigrapport bij en garantie op?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e29321ca18ea', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });