Porsche vergroot belang in elektrische autobouwer Rimac

De toekomst is elektrisch
Rimac Concept Two

Traditionele autofirma's die zich in technologie van de toekomst inkopen, we zien het steeds meer. Vorig jaar juni nam Porsche een belang van 10 procent in het Kroatische Rimac, en dat smaakte kennelijk naar meer, want de Duitsers kopen nog een stukje van de firma.

Mocht u nog twijfelen aan de intenties van Porsche op elektrisch gebied: in een week tijd is de eerste volelektrische Porsche (de Taycan) gelanceerd, en heeft het bedrijf zijn positie in Rimac verstevigd: van 10 naar 15,5%. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar het lijkt onderdeel van de 6 miljard euro die Porsche tot 2022 in elektromobiliteit wil investeren. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

Rimac is een bedrijf met circa 550 werknemers, dat wordt geleid door Mate Rimac, een tamelijk briljante Kroatische dertiger. Zijn bedrijf heeft een tweetal elektrische supercars gepresenteerd, waaronder de hierboven afgebeelde Concept Two, en werkt samen met namen als Koenigsegg. Het feit dat Porsche happig is om een deel van het bedrijf in te lijven moet een hele eer zijn voor oprichter Mate Rimac.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed425e4c46f1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });