Politie pakt plofkrakers Audibende en bomaanslagplegers Rotterdam

De politie had het vannacht druk op 's lands wegen. in de provincie Utrecht hielden plofkrakers in een Audi RS4 de wetshandhavers bezig, terwijl in Noord- en Zuid-Holland een stel bomaanslagplegers werd gepakt.

Audi Politie

Goed speurwerk van de politie zorgde ervoor dat vannacht snel twee paar verdachten konden worden gestopt na een explosie in Rotterdam en een valse kentekenplaat in Utrecht.

A12

De politie kreeg in de loop van de nacht informatie door dat op de A12 een Audi RS4 met valse kentekenplaten onderweg was. Verschillende eenheden van de sterke arm der wet kwamen in actie om de wagen te volgen. Toen ze een stopteken gaven ging de wagen er vandoor en zetten de eenheden de achtervolging in. Bij Doorn vluchtte de wagen de snelweg af en ging de tocht op hoge snelheid door Doorn, Driebergen en Zeist. Daar raakte de Audi van de weg en konden de agenten twee vluchters aanhouden.

Bij het doorzoeken van de auto bleek dat de politie echt beet had: er lagen "artikelen in die doen vermoeden dat de verdachten op weg waren om een plofkraak te plegen".

A4

Ook op de A4 vingen de dienders vannacht een grote vis. Nadat in Rotterdam een explosief aan een woning in de Jagthuisstraat was afgegaan werd een auto gezien die wegreed. Dezelfde auto werd later op de A4 bij Sloten gespot, waarop de politie en de marechaussee de achtervolging inzetten.

Uiteraard lieten ook deze lui zich niet zonder slag of stoot aanhouden. Maar uiteindelijk konden de samenwerkende politie en marechaussee de auto stoppen en de verdachten aanhouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Afgelopen nacht kwam er informatie binnen dat een Audi RS4 met valse kentekenplaten over de A12 zou rijden. Samen met eenheden van Midden-Nederland, LE Zuidoost, LE Zuidwest en ons FIT werd dit voertuig gespot. Het voertuig ging er vandoor en de achtervolging werd ingezet. De achtervolging ging met hoge snelheid door Doorn, Driebergen en Zeist heen. In Zeist raakte het voertuig van de weg. Door de goede samenwerking konden twee mannen worden aangehouden. In het voertuig werden artikelen gevonden die doen vermoeden dat de verdachte op weg waren om een plofkraak te plegen. Iets later kwam er de melding dat er in Rotterdam een explosie had plaats gevonden. Hierbij was een voertuig weg gereden. Op de A4 ter hoogte van Sloten werd dit voertuig gezien. In Amsterdam probeerde het voertuig nog weg te komen, maar samen met de KMAR Schiphol en de regio zijn de inzittenden van het voertuig aangehouden. Zij zijn overgebracht naar Rotterdam en daar ingesloten. #LandelijkeEenheid #LE247

Een bericht gedeeld door Landelijke Eenheid Noordwest (@pol_infranw) op