Breaking Bad op A12: truck met drugslab aangetroffen

De A12 in Arnhem is niet bepaald te vergelijken met een stuk woestijn bij Albuquerque, maar toch gebeurde er gisteren iets treffends. Alsof er een scène uit Breaking Bad werd opgenomen stuitte de politie op een rijdend drugslab. Niet in een Winnebago, maar in een truck.

Drugslab

Een vrachtwagen met daarin een compleet drugslab op de A12. Waar gaat het heen met Gelderland? Schande. Gelukkig waren er oplettende dienders in de buurt die de wagen aan de kant wisten te zetten en de boel te ontmaskeren.

Mooi werk, toch vraag je je altijd af hoe agenten altijd precies de wagens weten te houden waarin criminelen kriminele dingen zitten te doen. In dit geval lichten de agenten zelf een tip van de sluier. Deze wagen was al eens eerder gespot bij een verdachte locatie en daarom besloten ze de truck aan de kant te zetten. Gelukkig maar, want een rijdend drugslab is vast niet goed voor de omgeving (daarnaast zal de afgeleverde drugs vast minder goed zijn dan die uit een stilstaand lab (maar dat geheel terzijde)).

We citeren de politie: "Bij controle van de laadruimte van de wagen zien de agenten allerlei attributen waarvan ze uit ervaring weten dat deze gebruikt kunnen worden in een drugslab. Naast allerlei vaten en jerrycans ook de zogenaamde ‘hardware’ om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten. Ook de bekende zoete geur die om de vrachtwagen hing bevestigde hun vermoeden dat hier een lab vervoerd werd. De chauffeur werd direct aangehouden."

Nieuws
  • Politie.nl