Bereid je voor: Spa heeft visuele verontreiniging Paul Ricard overgenomen

Stel je TV alvast bij en vind een comfortabele plek om te zitten: het vernieuwde Spa heeft dezelfde psychedelische lijnen als het gehate Paul Ricard toegevoegd. Met name de legendarische Eau Rouge/Raidillon combinatie kan nog wel eens voor bad trips gaan zorgen.

Bereid je voor: Spa heeft visuele verontreiniging Paul Ricard overgenomen

Het aanpassen en moderniseren van iconische circuits ligt vaak gevoelig. In het geval van Spa Francorchamps lijken de veranderingen tot dusver echter een positieve impact te hebben.

Door de terugkeer van grindbakken bij vrijwel alle belangrijke bochten is de baan weer net zo uitdagend als pakweg 15 jaar geleden. Vooral de beruchte La Source-hairpin zal dit weekend ongetwijfeld voor de nodige hoofdbrekens gaan zorgen.

Het Paul Ricard-syndroom

De vernieuwing werden voornamelijk doorgevoerd om Spa wederom toegankelijk te maken voor motorfietsen, maar de organisatie zag z'n kans schoon om een nieuwe tribune te plaatsen bij Eau Rouge/Raidillon.

Een prima idee, maar de beslissing om gele, zwarte en rode lijnen langs de baan in de stijl van Paul Ricard toe te voegen kan waarschijnlijk op een stuk minder support rekenen.

Tripsitter

Net als op het inmiddels van de kalender gebonjourde Franse circuit zijn de felle kleuren niet bepaald vriendelijk voor het oog.B Bij helikopter en drone-shots van de baan werken ze zelfs afleidend, al is het effect nog niet zo geestverruimend als dat van Paul Ricard.

Je bent in ieder geval gewaarschuwd. Er is nog voldoende tijd om een paar zachte kussens en een tripsitter te regelen. Zo kun je (waarschijnlijk) de laatste Grand Prix van België in alle rust gaan beleven.

Formule 1
  • Spa Francorchamps