Politie plukt internationale studenten van A2: op de fiets

Bizar nieuwtje du jour komt vandaag vanaf de A2 tot u. Daar vond de politie op de middenberm twee gestrande internationale studenten. Ze waren op de racefiets en wilden naar de IKEA voor een hotdog.

Politie Landelijke Eenheid

Sommige verhalen moet je niet doodchecken omdat ze te goed zijn. Dit verhaal is zo goed dat zelfs een doodcheck het slechts bevestigt: sommige internationale studenten zijn dom.

Het is niet duidelijk of deze internationale studenten (een man uit Roemenië en een vrouw uit Slowakije (of andersom)) een opleiding deden aan de LTS Zwakstroom, maar ze zullen zeker niet in Nederland gekomen zijn voor de MBA in verkeerskunde. Anders waren ze niet op hun racefietsjes op de middenberm van de A2 verzeild geraakt. Want hoe de hel krijg je dat voor elkaar? Het is potverdrie een veertienbaans (14!) snelweg. Dan moet je toch wel heel weinig gewend zijn als dat op een fietspad lijkt.

Het duo was onderweg vanuit Amsterdam om bij de IKEA een broodje hotdog te gaan halen. Ze waren vanaf het fietspad eerst de A9 overgestoken en daarna de A2 over. Echt. Mind = Blown.

Het AD omschrijft het nog even extra duidelijk: "Even voor de duidelijkheid: dit zijn op de A9 eerst twee rijstroken plus een vluchtstrook in een blinde bocht, en vervolgens een hoofdrijbaan (de A2) met vijf rijstroken, een vluchtstrook en een redresseerstrook. Hiervoor moesten ze ook met fiets en al een paar vangrails over. Uiteindelijk hebben ze hun tocht in de middenberm gestaakt."

Omdat de politie de afzetting van de snelweg zo snel mogelijk wilde oplossen, heeft het duo alleen een strenge toespraak van oom agent moeten incasseren. Het proces verbaal is achterwege gelaten. Komen ze toch nog goed mee weg.

Nieuws
  • Landelijke Eenheid Politie