Jaguar I-Pace vernieuwd: sneller opladen

De Jaguar I-Pace is nog niet zo heel lang op de markt, maar toch vond Jaguar het al nodig om de auto een update te geven. Het zijn dan ook vooral technische zaken die verbeterd zijn en uiterlijk maar kleine details.

Jaguar I-Pace

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we nog steeds niet gewend zijn aan het design van de Jaguar I-Pace. Het is gewoon geen Jaguar, maar een of andere inwisselbare Aziatische auto. Maar goed, wie zijn wij? Kennelijk 'koopt' de leaserijder hem gewoon, en anders huurt u hem bij Sixt Share.

Hoe dan ook, de I-Pace heeft nieuwe techniek meegekregen van Jaguar. Hij is voortaan sneller op te laden via de wallbox: 53 km per uur erbij dankzij een 3-fase-systeem. De actieradius van de Jad is nog stees 470 km (WLTP) en nul naar honderd doet hij in 4,3 seconden.

Infotainment

Het Pivi Pro infotainment van de I-Pace is verbeterd en biedt zelflerende navigatie die ook aanwijst waar u uw auto weer op kunt laden (en hoeveel tijd dat per station kost).

De auto is door middel van een dual sim verbonden met het internet en de bluetooth-installatie kan ook twee smartphones aan. Parkeren en rijden in kleinere ruimtes is makkelijker door de 3D camera en de ClearSight digitale binnenspiegel. Het geheel aan infotainment en de boordcomputers die de batterijen managen kan via OTA worden geüpdatet, en dat systeem is zelf ook verbeterd.

Ook plezierig voor de inzittende is dat Jag nog fijnere filters in het aircosysteem heeft aangebracht. Deze PM2.5 filters halen ultrafijne deeltjes en allergenen uit de lucht. Toch handig voor de hooikoortsigen onder ons.

De vernieuwde Jaguar I-Pace is meteen verkrijgbaar. Het is alleen een verrassing wat u voor de auto moet betalen, want Jaguar maakt de prijzen pas later bekend. Dus dat is wel even spannend.