Jaguar verbetert rijbereik I-Pace gratis

De Jaguar I-Pace stond niet bekend om zijn karige bereik, maar de fabrikant heeft toch wat verbeteringen ontdekt. Vanaf nu kan de auto vele kilometers verder rijden. De update is er voor iedereen, maar hij gaat niet door de lucht, zoals bij Tesla. U moet er even voor langs de dealer.

Jaguar I-Pace

De range van Jaguar I-Pace is vanaf nu acht procent groter dan voorheen. Volgens de Britse automaker heeft dat alles te maken met de deelname van het bedrijf aan de Formule E. Daar rijden ze niet alleen met de eenzits formulewagens, maar ook met I-Paces in het voorprogramma. Het racen heeft de producent geleerd om allerlei dingen beter af te kunnen stellen.

De vierwielaandrijving van de I-Pace heeft vanaf nu een verbeterde ECO-modus. Het temperatuurmanagement van de auto is verbeterd, waardoor de lamellen in de grille vaker dicht kunnen klappen. Gevolg daarvan is een verbeterde luchtweerstandscoëfficiënt, wat beter voor het stroomverbruik is. Als derde verbeterde Jaguar de batterijcapaciteit, de batterij opereert vanaf nu op een lagere netspanning, dat is beter, zonder de prestaties van de auto te verlagen.

De update is ook goed voor het regeneratief remmen van de SUV. De software weet nu effectiever te zijn en meer stroom op te wekken bij lagere snelheden. Dat is uiteraard ook beter voor het rijbereik. Als laatste is de berekening van het overgebleven aantal kilometers in de batterijen verbeterd. De auto weet zo beter te voorspellen wat de daadwerkelijke actieradius is.

In tegenstelling tot Audi (dat alleen nieuwe dure e-Trons voorziet van de laatste updates) geeft Jaguar alle bezitters van een I-Pace de vernieuwingen meteen. Daarvoor moet iedereen wel even langs de dealer rijden. Daar wordt de update geladen. Overigens is onderdeel van de update het inschakelen van de OTA-modus (over the air) voor meer software updates. Daardoor hoeft de auto voortaan minder vaak langs een dealer om de nieuwste firmware te ontvangen.

Hoedtik naar de tipgevers die dit nieuws vorige week al spotten.