Aannemers, kassenbouwers en anderen: dit is uw nieuwe Ford F-150

Fords verkoopkanon, de Ford F-150 is vernieuwd. De auto voor mensen die onhandig grote dingen moeten vervoeren, maar een Ford Transit nogal gewoontjes vinden bereikt zijn veertiende generatie.

Ford F-150

Hij is all-new, maar echt revolutionair anders lijkt de nieuwe Ford F-150 niet. Amerikanen zijn uiteraard conservatief, en kennelijk heeft Ford zich niet van de wijs laten brengen door de nieuwe uitdager in de vorm van de Tesla Cybertruck. De Ford F-150 is built for getting things done en volgens Ford is hij de sterkste van alle pick-ups op de markt.

De F-150 trekt, aanhangt, laadt, paardenkracht en newtonmetert het meest van alle light-duty pickups. Ook blits voor een truck: de F-150 kan over the air software updates ontvangen. Daarnaast is er een hybride versie. Die laatste heeft een 3,5 liter V6 PowerBoost motor die ruim 1.100 kilometer op een tank moet kunnen rijden.

Uiterlijk hoeven we de nieuwe F-150 eigenlijk niet te bespreken Hij is wel helemaal nieuw, maar het thema is exact hetzelfde als het vorige model. De lampen zijn nieuw, maar u zult ze naast elkaar moeten zetten om echt te zien welke generatie F-150 er voor u staat.

Binnenin is de update wat groter, letterlijk. Er zit een twaalf inch scherm in de middenconsole (tenzij u voor een goedkopere variant gaat, dan is het behelpen met acht inch). De ruimte tussen de twee voorstoelen is om te bouwen tot een vlak werkgedeelte. Handig om even wat op te prutsen, of er een laptop op te zetten op een bouwplaats.

Wie even wil slapen op een lange rit, of tussen de klussen door zit ook goed in de nieuwe super-Ford. De voorstoelen kunnen bijna 180 graden plat gedraaid worden. Het zitkussen komt daarbij een beetje omhoog en richting de rugleuning, waardoor een comfortabel 'bed' ontstaat. Dat moet u uiteraard niet doen terwijl u op de snelweg rijdt, maar het zou in theorie wel moeten kunnen. De Ford F-150 krijgt de nieuwste ADAS (advanced driver assistance system) van Ford mee, waardoor hij zelf binnen de lijntjes blijft rijden en als het ware een autopilot heeft.

De nieuwe F-150 is in het najaar beschikbaar in Amerika.