Audi Q5 krijgt hybride facelift

De middelsuv van Audi was toe aan een remake en die heeft de Audi Q5 nu gekregen. Een eerste blik op de auto geeft het gevoel dat de Duitsers de Q5 vooral een stuk stoerder hebben gemaakt. En hij heeft een rits andere motoriseringen gekregen.

Audi Q5

Audi begint zijn persbericht over de vernieuwde Q5 met de mededeling dat de auto een innovatieve wereldprimeur aan boord heeft. Het betreft de achterlichten. Ze zijn vanaf nu optioneel van OLED. De lampjes zijn daardoor nog homogener dan ooit en ze geven de eigenaars nu de kans om de vorm van de achterlichten zelf te kiezen. Om het kermiseffect nog wat groter te maken hebben de lampen voortaan een afstandssensor, waardoor de verlichting aan kan gaan als een parkerende auto binnen twee meter van de Audi komt. Voor zijn de de adaptieve LED-matrixxen ook optioneel.

De Q5 is in zijn vernieuwde vorm 1,9 centimeter gegroeid. De verlenging komt voor rekening van de nieuwe bumpers die op de auto zitten. Een van de voordelen van de vernieuwde bumpers is dat de aerodynamische waarde van de auto verbeterd is, wat een stiller interieur en een kleine brandstofbesparing oplevert.

Binnen heeft Audi een nieuw infotainmentsysteem dat uiteraard via nodeloos moeilijk spraakcommando's of gebaren bediend kan worden, maar niet meer met de handige draaiknop. Een aanraakscherm is wel aanwezig voor degene die per se niet naar de weg wil kijken, maar naar de middenconsole.

In Nederland komt de nieuwe Q5 er alleen als TFSI e plug-in hybride. Audi verwacht de auto tegen het eind van het jaar bij de dealers.