Rinus van Kalmthout pakt vijfde plek op Indianapolis Grand Prix

Na een matige kwalificatie heeft Rinus van Kalmthout zich gerevancheerd tijdens de Indianapolis GMR Grand Prix op de Indianapolis Motor Speedway. De rookie reed van de 18e plaats aan de start naar een vijfde plek op de finish.

Rinus van Kalmthout Veekay

Hoofddorper Rinus Veekay heeft een mooi visitekaartje afgegeven tijdens de GMX Grand Prix op de Indianapolis Motor Speedway. De tweede Indycar race van het seizoen werd gewonnen door Scott Dixon, voor Graham Rahal en Simon Pagenaud. Pagenaud, de Franse winnaar van de Indy 500 van vorig jaar, startte de race op de twintigste plaats.

Voor Van Kalmthout was de GP op het bochtige circuit van Indianapolis niet alleen de tweede race van het seizoen, maar ook de tweede race van zijn Indycar-carrière. De 19-jarige Nederlander debuteerde vorige maand tijdens de race in Fort Worth Texas, maar crashte twee keer, tijdens de training en tijdens de race. Dit weekend begon moeilijk, met een lastige kwalificatiegroep, maar eindigt met een mooie vijfde plek. Van Kalmthout klimt in de race al snel naar de hoge positie door een vroege pitstop waarmee hij veel tijd wint, maar ook maakt hij tijdens de race een paar zeer goede inhaalacties die indruk maken.

Rinus' grote concurrent van vorig jaar, Oliver Askew, had een minder weekend. Waar zijn debuut in Texas nog heel goed verliep, verloor hij in Indianapolis de macht over het stuur en crashte in hard in de muur. Gelukkig kwam de jonge coureur uit Florida er zonder kleerscheuren af.