YES! Goodwood komt met Speedweek in 2020

De hemel/aarde/geesten zij geprezen! Dit jaar is er toch een event in Goodwood gepland. Het wordt de Goodwood Speedweek en nee, u kunt er niet naartoe (tenzij u een bijzondere auto heeft).

Goodwood

Lord March zat enigszins met zijn handen in he haar. Zijn landgoed kost ondanks de coronacrisis gewoon evenveel geld als altijd. De inkomsten zijn echter opgedroogd, want van een Rolls-Royce, die je krijgt van de op je landgoed gelegen fabriek, kun je niet leven. Als de Members' Meeting, de Revival en het Festival of Speed niet doorgaan loopt de hertog miljoenen mis. Dat is niet alleen jammer voor de adellijke heer zelve, maar ook voor ons simpele burgermansen, want wij kunnen niet naar het heerlijke automobiele speelgoed kijken.

Speeedweek

Waar een probleem is, is gelukkig vaak ook een oplossing te vinden. In het geval van dit gedoe met social distancing heet de oplossing internet. Lord March heeft een circuit en hij heeft veel vrinden met leuke wagens. Waarom laat je die lieden niet met hun klassiekers en supercars vrij op het Goodwood Circuit en stream je de beelden niet naar het wereldwijde web?

Dat is dan ook precies wat er van 16 tot en met 18 oktober gaat gebeuren tijdens de Goodwood Speedweek. Het circuit laat dit jaar echter niet alleen de klassiekers toe, er mogen ook nieuwere auto's het asfalt op. Waar het nieuwe speelgoed doorgaans alleen de Hill Climb mag doen tijdens het Festival of Speed, mogen ze dit jaar ook voor de camera's verschijnen op het circuit.

Goodwood: "it will feature a mix of vintage and brand-new machinery contesting each event, with 21st century racers never having been allowed to compete on the Circuit until now."

De hertog van Richmond zegt over zijn event: "It will be a once-in-a-lifetime occasion – the fastest, most exciting and spectacular event we have ever staged. I have been overwhelmed by the positivity and support offered to us by our partners and friends. In particular, I’m delighted that Mastercard, who have been the presenting partner of the Festival of Speed since 2017, will also be the presenting partner of Speedweek; and Bonhams who have held their auctions at Goodwood every year since 1993, will be joining us.  An event unlike any that’s gone before, Goodwood Speedweek will be a fitting celebration of the spirit of the Festival of Speed and Revival, both of which will return, bigger and better than ever, in 2021."

Is het al bijna herfst?