Wiel vliegt publiek in bij Goodwood Festival of Speed (video)

Bij een van de demoruns bij het beroemde motorsportfeestje ging het even goed mis. Een losgeslagen wil vloog over de strobalen het publiek in

Wiel vliegt publiek in bij Goodwood Festival of Speed (video)

Deze week vindt de dertigste editie van het Goodwood Festival of Speed plaats. Het grote motorsportfeestje op het landgoed van The Duke of Richmond geeft autoliefhebbers elk jaar de kans om museumstukken van onschatbare waarde in actie te zien.

Verzamelaars, ex-coureurs, fabrikanten en raceteams trekken met liefde hun garages en musea open om het feestje mee te vieren. Op de oprit van het landgoed komen allerlei bijzondere bolides voorbij, en wordt er uiteindelijk een time attack wedstrijd gehouden.

Los wiel

Gisteren ging het tijdens een van de runs echter goed mis. De klassieke Jaguar Mark 1 van Grant Williams verloor niet ver na de finish het linker achterwiel. Het wiel stuiterde over de strobalen en katapulteerde zich het publiek in.

Eind goed, al goed

Gelukkig liep niemand bij het incident zware verwondingen op. Afgezien van een paar kneuzingen konden de getroffen toeschouwers gewoon blijven genieten van hun dagje op het landgoed. Ze hebben er in ieder geval een goed verhaal bij voor in de kroeg. Het festival hervatte naar een korte onderbreking zonder grote problemen.

Nieuws
  • NL Beeld / Avalon