Sebastian Vettel gaat eigen collectie klassieke F1-bolides rijden op Goodwood

Seb gaat eindelijk echt van zijn pensioen genieten. De viervoudig wereldkampioen zal met zijn eigen klassieke F1-bolides op de oprit verschijnen bij de Goodwood Festival of Speed.

Sebastian Vettel gaat eigen collectie klassieke F1-bolides rijden op Goodwood

F1-pensionado Sebastian Vettel weet wat leven is. De 35-jarige Duitser heeft een deel van zijn miljoenen namelijk geïnvesteerd in een indrukwekkende verzameling klassieke F1-machines.

Het is voor Seb echter niet genoeg om de bolides uit te stallen in een stoffige hal en er af en toe naar te kijken. Vorig jaar bewees hij tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië al dat hij zijn speeltjes het liefst keihard over een circuit jaagt.

Goodwood

In een wereld vol geluidseisen en milieuquota's is het echter lastig om een plek te vinden waar je zomaar een oude V10 Formule 1-wagen uit mag laten. Gelukkig heeft Seb goede contacten met The Duke of Richmond, oprichter van het Goodwood Festival of Speed. Het motorsportfeestje op het pittoreske landgoed is de perfecte plek voor Vettel om zijn passie voor gillende klassieke F1-auto's te delen.

Vettel en The Duke of Richmond (toen Lord March), Goodwood 2012.

Williams en McLaren

Vettel neemt voor FOS een kleine selectie uit zijn verzameling mee, waaronder de Williams FW14B Renault waarmee Nigel Mansell in 1992 de titel won. Het andere grote kopstuk is de McLaren MP4/8 Ford uit 1993. Met die wagen onderstreepte Ayrton Senna zijn legendarische status met een legendarische verregende race op Donington Park. De rest van Vettel's lineup is helaas nog niet bekend.

Senna in de MP4/8, Donington 1993.

Duurzame lol

Vettel's huidige status als fulltime milieuridder valt uiteraard niet te rijmen met zijn passie voor schreeuwende veelcilinders. De viervoudig wereldkampioen heeft echter een oplossing gevonden. De run op Silverstone van vorig jaar werd namelijk gedaan op een CO2-neutrale synthetische brandstof. Hetzelfde goedje zal gebruikt worden op de oprit van The Duke of Richmond. Onder de titel 'Race Without A Trace' probeert Vettel het gebruik van dergelijke brandstoffen verder aan te prijzen:

"Het is geweldig om terug te komen op Goodwood na al die jaren. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur van mijn meest memorabele auto's te kruipen, die gedurende het weekend op een duurzame brandstof zullen lopen. Ik ben een gepassioneerd racer en het is belangrijk voor me dat we kunnen blijven genieten van het rijden van iconische racewagens zowel vandaag als in de toekomst, maar dat we dat doen op een verantwoordelijke manier."

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool