Only in Schoorl (N-H): vrouw belt takelwagen om plaats te maken op parkeerterrein

Doorgaans gaan nieuwsberichten over verwarde mannen die rare dingen doen, maar ook verwarde vrouwen komen wel eens voor. Neem deze dame die Schoorl op stelten zette. Ze zocht een parkeervak en werd tot woede gedreven, maar dat is niet het enige, ze maakte ook amok in een tankstation.

Sleepwagen

U kent het gevoel van woede en onmacht waarschijnlijk ook wel als u geen parkeervak voor uw heilige koe kunt vinden. Gaat u nog een rondje, parkeert u gewoon dubbel, of geeft u de moed op en rijdt u terug naar huis? Een vrouw uit Noord-Holland bedacht een veel doortastender oplossing: ze belde een takelwagen.

De auto kwam keurig opdagen en de belster gaf opdracht om even een auto weg te slepen zodat zij er zou kunnen parkeren. De chauffeur van de takel krabde zich even op het achterhoofd van verbazing en weigerde uiteraard om een auto zomaar weg te slepen.

Voor het voorrijden rekende de mevrouw de kosten van de takel af, en daarmee was voor de politie voorlopig de kous af. Kennelijk lukt het de dame in kwestie uiteindelijk wel om een plaatsje te vinden, maar was haar vreemde gedrag nog niet over.

Ze was inmiddels bij een tankstation aangekomen waar ze alle noodknoppen indrukte. De pompen kwamen daardoor stil te liggen en het tankstation belde de politie omdat ze de dame toch wat verward vonden. Met de crisisdienst besloten de agenten dat ze opgenomen moest worden. Hopelijk gaat het inmiddels beter met haar toestand.

Foto: een sleepwagen en een niet gerelateerde auto die wordt weggesleept