Organisatie Miami onder vuur voor 'seksistisch' commentaar F1 Academy 

Het commentatorteam voor het raceweekend in Miami heeft zich flink in de nesten gewerkt. Tijdens de races van vrouwenserie F1 Academy zouden er seksistische opmerkingen gemaakt zijn. 

Organisatie Miami onder vuur voor 'seksistisch' commentaar F1 Academy 

Dit seizoen wordt F1's nieuwe vrouwenserie F1 Academy voor het eerst volledig live uitgezonden. De extra aandacht voor de racedames is echter niet alleen maar positief.

Bij de tweede race in Miami zouden meerdere coureurs namelijk vrouwonvriendelijk commentaar gekregen hebben van het lokale commentaarteam.

'Ik wil niet lullig doen, maar'

Het trio bestaande uit Bob Varsha, Johnathan Green en Jon Massengale zou zich niet hebben kunnen weerhouden van opmerkingen over het uiterlijk en de leeftijd van F1 Academy's coureurs.

Daarbij zouden ze maar al te vaak het stopwoordje: 'ik wil niet sexistisch zijn, maar...' gebruikt hebben, tot grote woede van fans op social media.

Meiden...

Een andere triggerende opmerking volgde bij de start van de eerste race, toen het team de vrouwen in het publiek aansprak met: 'Meiden leg je telefoon weg, het is tijd om te kijken'. Kennelijk is overmatig telefoongebruik een exclusief vrouwelijk stereotype, want ook die opmerking viel niet in de smaak.

Tik op de vingers

F1 Academy coureurs Hamda al Qubaisi en Emely de Heus.

De lokale commentatoren waren alleen te horen over de luidsprekers van het circuit, waardoor de Formule 1 als geheel de imagoschade wist te ontlopen. De organisatie achter de Grand Prix van Miami nam de controverse zeer serieus en tikte de drie mannen op de vingers. Naar verluidt was het commentaar op de zondag een stuk vriendelijker. Waarvan akte.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool