VVD Amsterdam wil rijke mensen nóg rijker maken: goedkoper parkeren

Het milieu, dat is de heilige graal waarmee alle belachelijke projecten kunnen worden goedgepraat. In Amsterdam heeft de VVD een zonnesteek opgelopen in de klimaatwaanzin, want daar willen ze negatief gaan nivelleren: goedkoper parkeren voor rijkaards met een elektrische auto.

elektrisch Amsterdam

De gemiddelde elektrische auto is voor een normale Nederlander niet te betalen. In het straatbeeld zijn inmiddels echter veel van de batterijmobielen te zien. De berijders hebben ze zo goed als cadeau gekregen omdat de overheid leaserijders nou eenmaal graag pampert (ofzoiets). Nu wil de Amsterdamse VVD de gratisrijders nog meer cadeaus geven.

Goedkoper parkeren

Als het gratis krijgen van een auto niet aantrekkelijk genoeg is voor de veelverdieners met leasebakken, dan moet het nog wat aantrekkelijker gemaakt worden. Door parkeren goedkoper te maken. Maar wat is daar de logica van? Een geparkeerde auto is altijd even vervuilend: namelijk niet. Behalve de uitzichtvervuiling. Dus differentiëren in parkeertarieven is belachelijk.

We legden het enige tijd terug al uit: politici die dit soort plannen verzinnen zijn van de pot gepleurd.

In Amsterdam heeft de VVD zo'n mafketel aan boord, en die komt met een bizarre cirkelredenering annex drogredenatie: "De Amsterdamse VVD verkiest een dergelijke 'positieve' stimulans boven het 'straffen' van diesel- en benzineautobezitters," aldus Anne Marttin van die partij.

Het straffen of belonen moet helemaal niet via de parkeerbelasting gaan. Die idiote heffing is ooit verzonnen om de parkeerdruk in steden te verdelen. Auto's zijn echter allemaal hetzelfde als ze geparkeerd zijn; als het supercars zijn, is het leuk om naar te kijken, maar in het geval van een familiebak, ziet iedereen ze liever helemaal niet.

Als stad wil je eigenlijk dat er helemaal niemand parkeert, want die ruimte is beter te benutten als terras of als trottoir. Laten lokale politici zich nou eens bezighouden met het oplossen van het echte probleem: ze hebben het openbaar vervoer zodanig verwaarloosd dat iedereen met de auto naar de stad móet komen, omdat er nog steeds niet voldoende metrolijnen liggen. En: nee, bus en tramlijnen zijn geen openbaar vervoer, dat is veetransport.