RAM TRX krijgt 711 pk want Ford F-150 is vernieuwd

Als Ford de F-150 vernieuwt, kun je als concurrent beter niet achterblijven. Daarom heeft RAM de 1500 TRX nu ook in een beter en nieuwer jasje gestoken. De HEMI V8 blijft gewoon krachtig en heeft 711 pk.

RAM

Waar Ford er prat op gaat dat hun F-150 de meestverkochte truck ter wereld is, daar doet RAM de claim van de meest krachtige truck ter wereld. Ford heeft inmiddels allerlei EcoBoost-motoren in de F-150's zitten, maar RAM blijft gewoon aan de HEMI V8 vasthouden. Gelukkig maar, want als je dan toch ijsbeertjes gaat verzuipen, dan kunje het maar beter meteen goed aanpakken.

Omdat het uiterlijk van een pick-up er niet echt toe doet, het is bruut en lelijk (althans, het is enorm cool, maar weinig stijlvol),schakelen we meteen over op de cijfers van de motor.

De V8 levert 711 Europese pk's (702 Amerikaanse hp's) en 882 Nm (650 pond.voeten tork). Daarmee rijdt de mastodont in 4,5 seconden van nul naar 96 kilometer per uur en in 10,5 seconden naar de 160 kilometer per uur. Daarbij mag u het geluid van de V8 en de Hemi-compressor er voorlopig even zelf bij verzinnen, want er praat in de video (onder) steeds iemand doorheen.

Een kwart mijl rijdt de RAM in 12,9 seconden en op dat moment rijdt hij 108 mijl per uur. De topsnelheid is 190 kilometer per uur. het beste nieuws van de TRX is dat hij ook naar Europa geëxporteerd gaat worden. Rekent u erop dat deze RAM totaal onbetaalbaar wordt in Nederland, want CO2 en dus BPM.