Snel accu's opladen? Dan moet u de Lucid Air hebben

De laatste week is er ineens weer nieuws rondom Lucid, de maker van de elektrische auto Air. Het laatste nieuws uit de fabriek gaat over de laadarchitectuur. De Lucid Air moet de -voorlopig- snelst opladende elektrische auto worden. Met 900 Volt moet hij meer dan dertig km bereik per minuut laden.

Lucid Air

Ruim twee jaar hoorden we niets van het Chinees-Amerikaanse bedrijf Lucid. Er was wel een fabrieksruimte, maar geld leek er niet meer te zijn. Gelukkig blijkt de Air geen luchtkasteel en langzamerhand echt gebouwd te gaan worden. Vorige week was er al het nieuws dat een onafhankelijk testinstituut de range van de Lucid Air had geverifieerd en tot een ontzagwekkend range kwam. Volgens FEV North America dat de EPA-range berekent kan de Lucid Air tot 517 mijl op een lading rijden. In normale eenheden betekent dat 831 km (nog meer dan beloofd). Op één keer laden (!). Tel daarbij op dat de EPA-range een stuk strenger is dan de WLTP die we in Europa gebruiken en je kunt 'makkelijk' stellen dat de auto in Europa tegen de 1.000 kilometer ver komt.

Zo ver rijden op een batterij is handig, maar als het vervolgens een eeuw of twee duurt om de batterijen vol met prik te laden, schiet het nog steeds niet op met de weg naar Oostenrijk. Daarom heeft Lucid een extreem snel laadpakket bedacht. Op 900 volt bij de 300 kW-lader ram je ongeveer 32 kilometer per minuut in het accupakket. Lucid noemt 300 mijl (bijna 500 kilometer) in twintig minuten aan de acculader.

Voorlopig blijft het echter nog even wachten tot het moment dat de Lucids daadwerkelijk uit de fabriek komen rollen. Het bedrijf zegt zelf dat ze begin 2021 met de productie gaan starten in hun fabriek in Casa Grande, Arizona.