Tweedehandsje: Pagani Huayra met 38 kilometer te koop in Nederland

Voor het eerst is er in ons koude kikkerlandje een heuse Pagani Huayra te koop. De exotische hypercar komt maar zelden op de markt.

Tweedehandsje: Pagani Huayra met 38 kilometer te koop in Nederland

Het is en blijft een van de meeste brute hypercars van de afgelopen jaren: de Pagani Huayra. Na de geweldige, op Le-Mans racers geïnspireerde Zonda keek iedereen in 2012 uit naar het volgende meesterwerk van Horacio Pagani.

En het stelde niet teleur. Het verlies van de krijsende natuurlijke ademende AMG V12 werd goedgemaakt door een grommende en sissende zesliter twin turbo met 730 pk en een monsterlijke 1000 newtonmeter koppel. De prestaties waren weergaloos: nul naar honderd in 3,2 seconden en door naar een top van maar liefst 383 kilometer per uur.

Zeldzaamheid

Net als bij de Zonda was de productie van de Huayra zeer beperkt. Slechts 100 exemplaren van het originele model werden afgeleverd tussen 2012 en 2018. Ondanks de prijs van minimaal 1,4 miljoen dollar was de auto al in februari 2015 compleet uitverkocht. Pagani ging prompt verder met de Roadster, de track-focused BC en een serie speciaaltjes, net zoals bij de Zonda. Alleen de Roadster BC is op dit moment nog in productie.

Bloemendaal

Zeven jaar nadat de eerste Huayra de weg op rolde vinden we opeens een zeer jong gebruikt exemplaar in Bloemendaal bij Bloemendaal Classics & Sportscars. Het Grigio Clemente-gespoten stamt uit 2015 en is destijds afgeleverd bij Pagani Duitsland. Vervolgend belandde de auto in een verzameling. Als gevolg hiervan is er buiten de aflevering om nooit met de Huayra gereden. De kilometerteller geeft slechts 38 kilometer aan.

De eigenaar heeft destijds de Pagani uitgevoerd met diverse delen in naakt carbon, waaronder het dak, de achterbumper, side skirts en de flaps van de actieve aerodynamica. Aan de binnenkant vinden we een oogstrelend Ceramic / Vermiglio lederen interieur, waarvan het materiaal terugkomt op een op maat gemaakte lederen kleding- en kofferset. Verder zijn de achteruitrijcamera, parkeer sensoren, medium-maat stoelen en rode remklauwen aangevinkt op de optielijst.

Kost dat?

Wat de unieke Italiaanse volbloed moet opbrengen willen ze bij Bloemendaal Classics & Sportscars niet zeggen. Met gebruikelijke bedragen tussen de 1,4 en 4 miljoen euro voor andere jong gebruikte Huayra's is dat ook niet zo vreemd. Mocht je wel de middelen hebben om de Pagani op te pikken dan moet je snel zijn. Verzamelaars uit Spanje en Amerika lagen nog voor het uploaden van de advertentie al op de loer.

Cargasm
  • Bloemendaal Classics & Sportscars