Manthey Racing trekt zich terug uit 24 uur Nurburgring

Porsche fabrieksteam Manthey Racing laat de 24 Uur van de Nürburgring aan zich voorbij gaan uit angst voor corona-besmettingen. Daarmee raakt de race een van zijn beste en meest populaire teams kwijt.

Manthey Racing trekt zich terug uit 24 uur Nurburgring

De 24 Uur van de Nürburgring moet het dit jaar doen zonder een van zijn sterspelers. Porsche fabrieksteam Manthey Racing zal niet deelnemen aan de beroemde langeafstandsrace op de Nordschleife. De iconische "Grello" Porsche 911 GT3R met startnummer 911 zal dit jaar niet meestrijden om de overwinning. Manthey's aanwezigheid bij de 24 uur van Le Mans dit weekend gooit namelijk roet in het eten. Het team werkte daar met Porsche om de LMGTE-auto's te ondersteunen.

Positieve tests

Na afloop van het weekend op Le Mans werden medewerkers van Manthey positief getest op het gevreesde COVID-19 virus. Aangezien de race op de Nürburgring vanwege een door corona aangepaste kalender vlak na Le Mans verreden wordt is er geen tijd om het personeel uit te laten zieken. Samen met Porsche Motorsport heeft Manthey Racing daarom besloten niet deel te nemen aan de N24.

Manthey Racing CEO Mattias Raeder legt uit: 'We hebben de beslissing samen met Porsche Motorsport gemaakt. Wij, de "Grello" en de Norschleife horen bij elkaar. Maar onder deze omstandigheden is het voor iedereen bij Manthey Racing duidelijk dat de gezondheid van alle betrokkenen bij de 24-uurs race voorop staat."

Porsche Motorsport chef Fitz Etzinger heeft een soortgelijke visie: "Voor ons staat de gezondheid van de mensen op de eerste plaats. Op basis van de feiten die voorhanden zijn is het voor ons volledig duidelijk dat we onze sportieve doelen niet boven het algemeen belang kunnen zetten. We zullen alles doen om onze klantenteams maximale ondersteuning te bieden met personeel en fabrieksrijders in de komende race."

Zonder publiek

Wegens corona-overwegingen is de N24 van dit jaar de eerste die zonder publiek verreden zal worden. Een opvallende beslissing gezien het feit dat de Eifel Grand Prix 20,000 man toe zal staan. Hoe de organisatie het afsluiten van de 25 kilometer lange baan precies gaat aanpakken is nog niet bekend. Zonder de honderdduizenden fans die het bos rond het circuit op stelten zetten zal de race een heel ander karakter hebben. Voor Manthey Racing is de 24 uur van dit jaar misschien wel de beste om te missen.

Nieuws
  • Porsche