Nu vast reserveren: Lucid Air (sneller dan Tesla)

Wie in Nederland de snelst ladende, verst rijdende en extreem snel optrekkende Lucid Air wil hebben, kan nu vast geld neerleggen voor een reservering. Als u €900 teveel heeft kunt u die vast bij het Amerikaanse bedrijf kwijt om vooraan in de rij te staan als de Lucid Air naar Nederland komt.
Lucid Air

Net als Tesla dat doet als ze een nieuw model aankondigen, doet ook Lucid Motors het nu bij de Air. Ze nemen reserveringen aan van iedereen die de auto wil hebben en alvast in de rij wil gaan staan. Als u €900 (oftewel $1.000) neerlegt, krijg je een ticket om straks de Standard-, Touring- of Grand Touring-versie van de Lucid Air samen te mogen stellen. Wanneer dat is, dat weet nog niemand, want Lucid Motors begint de leveringen allereerst in de VS en Canada.

Wat je helemaal niet kan doen is de Dream Edition reserveren. Deze extreem dure versie van de Lucid Air komt niet naar Europa. Als u in Canada of de VS woont, kunt u dat model voor $7.500 reserveren. Afnemen kost dan nog steeds een vermogen, want Lucid wil $169.000 voor het topmodel. U krijgt dan wel 113 kWh aan batterijpakket en motoren met een vermogen van 1.080 pk. Goed voor een bereik van 830 kilometer en een nul naar honderd sprint in ongeveer 2,5 seconden.

De auto's komen pas in 2021 op de markt en het duurt dan nog een tijdje voordat we in Europa aan de beurt zijn. Overigens zijn er wel minder extreem dure versies van de Air te krijgen. De Standard kost in de VS $80.000, dus je zou voor ongeveer €70.000 in Europa met die wagen op pad moeten kunnen. Maar goed, we moeten nog een paar jaar wachten voordat we die elektromobielen daadwerkelijk op onze wegen gaan zien.

Hoe dan ook, spelen met de configurator kan HIER.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f9bbcb8d3cf2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });