Lucid Air is sneller dan Tesla Model S [VIDEO]

Eindelijk is er een auto die de Tesla Model S kan verslaan op de dragstrip. Het is een prototype van het productiemodel van de Lucid Air. De Amerikaans-Chinese fabrikant die twee jaar van de kaart verdwenen was, is de laatste maanden weer terug en wil de wereld veroveren.

Lucid Air

Als er een ding is dat Tesla goed voor elkaar heeft is het wel het vinden van key-selling-points die er voorheen niet waren. Niemand wil in zijn gewone auto het snelst kunnen optrekken, laat staan een kwart mijl in 9,9 seconden rijden. Maar het kan wel, dus moet je daarin de beste zijn. Tesla heeft met de Model S Performance al jaren het hele spectrum aan super- en hypercars achter zich weten te laten. Maar Lucid wil nu een stuk van de taart. Het bedrijf heeft een auto gemaakt die verder kan op een enkele laadbeurt, die laadbeurt ook sneller laat verlopen en nu ook nog die ±400 metersprint in zijn zak steekt.

Lucid Air Dream Edition

De ultrasnelle Lucid Air heeft de naam Dream Edition meegekregen. Toepasselijk, omdat het jaren leek alsof het hele bedrijf Lucid Motors een droom zou blijven. Nu beloven ze toch echt in 2021 met auto's voor klanten te gaan komen. Op 9 september aanstaande wordt het merk en het productiemodel eindelijk echt aan de wereld getoond.

Wat we nu al weten is dat de auto in zijn meest krachtige versie 1.080 Amerikaanse paarden bij zich heeft (dat zijn er 1.095 in onze continentale pk-schaal). Het vermogen komt uit twee elektrische motoren, een op de vooras en de andere op de achteras. Uiteraard drijven ze alle vier de wielen aan. Wie niet teveel dragstrip-sprintjes doet, zou 817 kilometer ver op een batterij moeten komen (in de EPA-meetmethode, dus waarschijnlijk zijn dat nog veel meer WLTP-kilometers).

Voorwaar een droom, maar ongetwijfeld een droom met een prijs. We rekenen er niet op dat een Dream Edition van de Lucid Air erg betaalbaar wordt. Indrukwekkend wordt hij echter wel en het is te hopen dat ze hem snel in Europa op de weg gaan zetten.