Lamborghini trekt dak van Aventador

Met de Macchina Veloce Aperta zet Lamborghini een extreme open variant van de Aventador neer. De auto krijgt de 830 pk-sterke aandrijflijn van de extreme Essenza SCV12 track day racer en is puur voor het circuit bedoeld.

Lamborghini trekt dak van Aventador

Open speedsters - dus zonder dak en voorruit - zijn een rage aan het worden bij de bouwers van de meest extreme hypercars. Eerder kwam Ferrari al met de historisch verantwoorde SP1 en SP2, waarop McLaren volgde met de Elva. Lamborghini kan natuurlijk niet achterblijven en presenteert via social media daarom een kiekje van hun interpretatie van een hyper-speedster.

Macchina Veloce Aperta

"Macchina Veloce Aperta", het klinkt bijzonder aanlokkelijk in een Italiaans accent. Maar zoals zoveel sexy-klinkende Italiaanse typenamen (Quattroporte, Barchetta, Monoposto) is de betekenis ervan vrij droog. Losjes vertaald betekent het namelijk 'snelle open auto'.

Essenza SC12

Snel is ie zeker. Macchina Veloce Aperta is gebaseerd op de Aventador, maar krijgt de aandrijflijn mee van de extreme Essenza SCV12. Die tot 40-exemplaren gelimiteerde Pagani Zonda R-rivaal perste 830 pk uit de bekende 6,5 liter V12. Een sequentiële zesbak stuurde het vermogen voor de verandering naar alleen de achterwielen.

Track-only

De SCV12 had echter de luxe van een dak en een voorruit. Bij de Macchina Veloce Aperta dus zal het allemaal nog wat sneller aanvoelen. Als je zonder helm een ritje maakt hoef je de eerste tijd in ieder geval niet meer naar de kapper, wel handig in corona-tijd. Net als de Essenza wordt Macchina Veloce Aperta waarschijnlijk een track-only speciaaltje. Hoeveel er gebouwd gaan worden en wat deze moeten kosten is nog niet bekend.

Cargasm
  • Lamborghini