Vettel: 'kunnen we niet met WTCR-auto's racen?'

Sebastian Vettel heeft aangegeven oren te hebben naar een toerwagenrace met zijn collega F1-coureurs. De Duitser vindt het jammer dat er tegenwoordig geen tijd meer is om ergens anders te racen tijdens het seizoen.

Vettel: 'kunnen we niet met WTCR-auto's racen?'

Voor het eerst sinds 2013 keert de Formule 1 terug op de Nürburgring Grand Prix Strecke. De baan werd in 1984 geopend met een toerwagenrace georganiseerd door Mercedes-Benz, de eigenaar van het circuit.

Voor de vloot van 190E 2.3-16 racers selecteerde Mercedes enkele prominente namen uit de autosport: Stirling Moss, Jack Brabham, Keke Rosberg, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost en een jonge Ayrton Senna.

Dankzij het ijzersterke optreden van de toenmalige Brits Formule 3 kampioen is die eenmalige toerwagenrace legendarisch geworden. Reden dus voor Autosport om Sebastian Vettel aan de tand te voelen over het houden van een vergelijkbaar evenement. De viervoudig wereldkampioen liet weten enthousiast te zijn over het voorstel:

"Dat zou leuk zijn, ik zou er klaar voor zijn. Als we de kans hadden in toerwagens of zoiets, waarbij we hard tegen elkaar kunnen racen. Ik weet niet of dat misschien de show van de F1 race erna teveel in gevaar zou brengen. Ik denk dat het leuk zou zijn. Het is lang geleden, maar tegenwoordige doen we zoveel F1 races, dat het leuk zou zijn om ook andere races in andere auto's te doen."

Sebastian Vettel.

De Ferrari-rijder haakt daarbij meteen in op een gevoelig onderwerp. In het verleden hadden Grand Prix-coureurs allerlei schnabbels naast de Formule 1. Tegenwoordig is dat zeer zeldzaam geworden.

Alleen Nico Hulkenberg, Brendon Hartley en Fernando Alonso hebben recent een uitstapje gemaakt naar een andere klasse tijdens het Grand Prix-seizoen. Vettel vindt het jammer dat de F1 tegenwoordig zoveel tijd opslokt:

"Toen had je een veel grotere kans wat betreft coureurs die reden in Formule 1, Formule 2, van alles eigenlijk, week in, week uit. Nu is het niveau duidelijk heel erg hoog en focus je je op een ding. Ik denk dat het voor ons rijders leuk zou zijn om de mogelijkheid te hebben om het te mixen en ook andere auto's in andere klassen te doen. I kan me ook voorstellen dat het wat van je focus wegneemt en dat er dan een heel pakket van discussies achterweg komt. Ik denk dat die tijden voorbij zijn."

Sebastian Vettel
Nieuws
  • Ferrari