Max Verstappen: 'Hopelijk krijgen we regen op Nürburgring'

Dit weekend rijdt de Formule 1 voor het eerst sinds een paar jaar weer op de Nürburgring voor de Eifel Grand Prix. In het gekke seizoen krijgen we allerlei andere circuits voorgeschoteld en op rare tijdstippen. Het is in dit jaargetijde koud en nat in de Eifel, en dat kan een spannende race opleveren, hoopt Max Verstappen.

Max Verstappen

Het Grand Prix-circuit van de Nürburgring maakte de afgelopen jaren om en om met het circuit in Hockenheim deel uit van de Formule 1-kalender. Totdat de Nürburgring failliet ging, daarna reed de F1 alleen nog maar op Hockenheim. Dit jaar is het echter anders gelopen en door omstandigheden keert de Ring weer terug op de kalender. Om wat voor reden dan ook heet de race niet de GP van Duitsland maar de GP van de Eifel.

Max Verstappen kijkt op zijn eigen website vooruit naar de race op de Nürburgring. Hij is er zelf nog niet geweest als Formule 1-coureur: "Ik voel me goed voorafgaand aan het wekend. Het is spannend omdat het nog onbekend is, net zoals Mugello." Behalve de spanning omdat het een relatief onbekend circuit is voor veel rijders, is het leuk dat er regen voorspeld is in het komende weekend. Max: "Het ziet ernaar uit dat het weer een stuk kouder gaat zijn dan de races tot nu toe dit jaar. Er kan wat regen gaan vallen, dus hopelijk maakt dat het raceweekend nog interessanter."

Verstappen is heeft sinds zijn tijd in de Formule 3 niet meer op de Nürburgring geracet: "dus ik kijk ernaar uit om te zien wat er met een Formule 1-auto kan. Het is een erg technisch circuit, ik vind het leuk."

Verstappen probeert zich niet te laten afleiden door de situatie rondom het vertrek van Honda uit de Formule 1 na 2021. "Het is natuurlijk jammer dat Honda de Formule 1 verlaat, vooral omdat we zo'n goede relatie hebben en we echt de toewijding zien van de mensen die bij het project betrokken zijn, wat altijd erg belangrijk voor me is geweest. Voor wat dat op dit moment betekent en waar we op gefocust zijn, is er niets veranderd."

Dat betekent dat Max ook dit weekend weer vol voor de winst gaat rijden. "We hebben nog de rest van dit seizoen en volgend seizoen om ons samen op te richten en we proberen nog steeds elke race op het podium te eindigen, dat is een goed doel voor ons. We willen ervoor zorgen dat we altijd de resultaten maximaliseren."

Autosport
  • ProShots