GP Zandvoort op 2 mei 2021 in uitgelekte F1-kalender

De kalender voor de Formule 1 in 2021 is uitgelekt en daardoor weten we nu wanneer de Grote Prijs van Nederland echt terugkeert op Zandvoort. Het wordt gewoon het weekend begin mei dat ook voor de dit jaar afgelaste terugkeer was gepland.

Zandvoort

Voor 2021 staan gewoon weer 22 Grands Prix op de planning, net als voor 2020 aanvankelijk gepland waren. Nu gebleken is dat met de bubbel een Grand Prix gewoon door kan gaan, is er geen reden meer om voor de heel kalender een andere planning te maken. Het Spaanse Soymotor.com zegt de voorlopige kalender in handen te hebben.

De terugkeer van de Dutch GP staat nu voor 2021 gepland. Voor het weekend stelde Jan Lammers nog dat hij verwachtte in november te horen of de GP in de eerste helft of in de tweede helft van het jaar zou worden verreden. Zoals het er nu uitziet is de hele kalender gewoon 1 op 1 gekopieerd van het model van dit jaar.

Opvallend is dat ook de stratencircuits gewoon gepland staan. Dat zou betekenen dat er al in mei geracet wordt in Monaco. Daar moet dan echt geen corona zijn, want het is moeilijk om een bubbel te vormen in de kleine stadsstaat. Ook in Singapore is het lastig om een race te houden achter gesloten deuren.

De eerstee GP van Vietnam zal in de nieuwe kalender op 28 maart vallen. Die race werd pas afgelopen week definitief gecanceld omdat de organisatie hoop hield om het feest nog dit jaar naar Azië te kunnen lokken.

14 maartGP Bahrein
28 maartGP Vietnam
11 aprilGP China
25 aprilGP Azerbeidzjan
2 meiGP Nederland
9 meiGP Spanje
23 meiGP Monaco
6 juniGP Canada
20 juniGP Oostenrijk
27 juniGP Frankrijk
11 juliGP Groot-Brittannië
25 juliGP Hongarije
29 augustusGP België
5 septemberGP Italië
19 septemberGP Rusland
26 septemberGP Singapore
10 oktoberGP Japan
24 oktoberGP Australië
7 novemberGP Verenigde Staten
14 novemberGP Mexico
28 novemberGP Saoedi-Arabië
5 decemberGP Abu Dhabi
Nieuws
  • Red Bull Content Pool