Audi Q5 bestijgt McLaren 570GT in Engeland

Op een parkeerplaats in Kent, Engeland heeft een Audi Q5 een McLaren 570 GT als schans gebruikt. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend, maar de schade is groot.

Audi Q5 bestijgt McLaren 570GT in Engeland

Een supercar voor dagelijks gebruik is natuurlijk gewoon super handig. Maar het probleem van het dagelijks leven is...andere mensen. Zo ondervond ook de eigenaar van deze witte McLaren 570GT.

De auto stond braaf op zijn eigenaar te wachten op de parkeerplaats van een Sainsbury's supermarkt in Sevenoaks, Kent, Engeland, toen een Audi Q5 de arme Macca besloot te gebruiken als een springschans.

Veel schade

Aan de hand van de foto's lijkt de Q5 frontaal tegen de 570GT gebotst te zijn. De combinatie van een hoge SUV en een extreem lage supercar zorgde ervoor dat de auto over de neus en het dak van de McLaren raasde, alvorens op de passagierszijde tot rust te komen.

De voorbumper, de frunk, het rechter voorspatbord, de voorruit en het dak van de McLaren lijken compleet vermorzeld te zijn, wat ongetwijfeld een pittige rekening oplevert. Ondanks het stijve en sterke carbon chassis kan het wel eens over en uit zijn voor de exoot.

Ongedeerd

De bestuurder van de Q5 zat beklemd in het wrak en moest uiteindelijk door de brandweer uit de softroader geknipt worden, maar was verder ongedeerd. Naast de Audi en de McLaren waren nog twee wagens beschadigd bij de rampentocht.

De precieze toedracht van het vreemde ongeval is nog niet bekend, maar onze gok gaat naar iemand die vergeten is wat welk pedaal ook alweer doet. De politie van Kent somde het in ieder geval lekker droogjes op:

“Kent Police was called at 2.41pm on Sunday 18 October 2020 to a collision involving four vehicles in a car park off Otford Road in Sevenoaks. Officers attended alongside South East Coast Ambulance Service and Kent Fire and Rescue Service and no serious injuries were reported.”

Woordvoerder Kent Police.
Algemeen
  • Triangle News