Verstappen: 'dan valt m'n kop er maar af' 

Max Verstappen wil niets weten van de mogelijkheid om extra schuim toe te voegen aan zijn cockpit. De hevige g-krachten op het Istanbul Park circuit zijn volgens hem geen excuus.

Verstappen: 'dan valt m'n kop er maar af' 

Voor het eerst in negen jaar is het Formule 1 circus weer neergestreken op het Istanbul Park circuit voor de Grand Prix van Turkije. De uitdagende baan wordt gezien als een van de beste ontwerpen van Grand Prix designer Hermann Tilke. Dat is leuk voor de fans, maar de extreme g-krachten die worden opgewekt in de vele snelle bochten zullen waarschijnlijk hun tol eisen van de coureurs.

Turn 8

Tegenover Autosport gaf Williams-coureur George Russell aan hoe zwaar de beruchte Turn 8 werkt op de nek van de rijders: "Ik ben te weten gekomen dat het keihard zal zijn voor ons rijders. Met de snelheden van de moderne F1-wagens zal [Turn 8] voor de helft van de race volgas zijn. Ik kan me niet herinneren hoe lang die bocht duurt, maar het is 4 tot 5 g, dat is het equivalent van 45, 50 kilo op onze nek dat we zes seconden lang moeten doorstaan. Dat wordt een flinke klus."

Geen padding voor Max

Om het leven een beetje makkelijker te maken voor de rijders hebben ze de optie om extra padding toe te voegen aan de cockpit. Max Verstappen zegt echter niets te willen weten van de extra ondersteuning. Volgens hem zou vader Jos niet stoppen met lachen als hij het zou gebruiken: "Ik kan me de eerste F3 test die ik deed herinneren. Na een dag kon ik mijn nek niet meer recht houden. En toen moest ik dat opvulschuim erin doen, en mijn vader lachte me uit dat ik dat gebruikte. Sinds die dag weiger ik om opvulling naast mijn hoofd te plaatsen. Ik heb liever dat m'n kop eraf valt dan dat ik met opvulling rij. Dus dit weekend is dat net zo."

"They strain my neck so hard"

Verstappen's uitspraken kregen bijval van Renault-coureurs Esteban Ocon en Daniel Ricciardo. Beide gaven aan ook zonder schuim het weekend door te willen komen. Red Bull Racing-teamgenoot Alexander Albon was het er echter niet mee eens: "Ik heb liever dat m'n kop er niet afvalt. Ik gebruik meestal meer schuim dan jij [Verstappen] doet!"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool