Amerikaanse bruinhemd-Golf heeft bizarre tellerbak

Een gebruiker van de Amerikaanse advertentiesite Craigslist heeft een storm aan kritiek voorzaak op social media door zijn advertentie voor een gebruikte Golf. De auto is namelijk voorzien van een tellerbak met afbeeldingen van een bepaalde voormalige Duitse bondskanselier.

Amerikaanse bruinhemd-Golf heeft bizarre tellerbak

De basis Golf V is normaal gesproken een van de meest onopvallende, neutrale, degelijke keuzes die je kunt maken als autokoper. Zelfs in Amerika is de auto, die daar nog als Rabbit verkocht werd, niet veel bijzonders. De meeste autoliefhebbende eigenaren van het model lossen die saaiheid op met tuning, maar in man in de omgeving van San Francisco zag een andere manier om zijn Rabbit "interessant" en "uniek" te maken.

'Ik hoop dat iemand ervan geniet'

Zoals te zien is in de advertentie is de Rabbit gewoon lekker standaard. Volgens de verkoper is de auto verder okay afgezien van brandende ABS en traction control lampjes en een klein lek in de uitlaat. Hij vraagt er dan ook geen hoofdprijs voor: $4000 cash is genoeg. Dan vinden we dit zinnetje in de advertentie: 'Price is low but hoping the unique speedometer is enjoyed.'

Die unieke snelheidsmeter is naast de toerenteller voorzien van een uitgeknipte afbeelding van niemand minder dan Adolf Hitler. De rechterarm is op de naald geplakt, zodat Adolf zijn arm heft in de nazi-groet als je op het gas gaat staan. Het gekke is alleen dat de tellerbak in kilometers is, terwijl in Amerika mijlen gebruikt worden. Daarnaast is de tellerbak die van een Golf 4, en niet van een Golf 5. Het lijkt er dus op dat we met een slordige troll te maken hebben.

Zoals je mag verwachten kon de controversiële en compleet smakeloze tellerbak ondanks die feiten rekenen op felle kritiek vanuit de bekende social media kanalen en anderen die niets van auto's weten. De anonieme verkoper heeft echter niet op de kritiek gereageerd en de advertentie staat nog steeds online.

Algemeen
  • Craigslist