Ministerie Infrastructuur spoelt €130 miljoen door riool op A16

Bij Rotterdam wordt door de overheid gewerkt aan het aanleg van de verlengde A16 om de ring rond de stad te ontlasten. Nu wordt dat project minimaal €100 miljoen duurder doordat de overheid zelf geen vergunningen wilde afgeven voor de bouw. Facepalm...
A16

Voor de aanleg van de A16 rondom het noordoosten van Rotterdam moesten nog een paar vergunningen geregeld worden. Het bouwen is al lang aan de gang, want de weg moet eind 2024 klaar zijn om de overbelaste ring van Rotterdam te ontlasten. Als er een ongeluk gebeurt loopt de hele stad vast.

De lang verwachte weg, die vanwege geldgebrek (lees: zuinigheid) niet helemaal onder de grond komt te liggen blijkt nu al een bleeder. Het geld dat ook gebruikt had kunnen worden om de hele weg in een tunnel te leggen is namelijk vrijwel letterlijk (nou ja, okay het is figuurlijk) door het riool gespoeld door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In de naam van het ministerie leest u al de tegenstelling tussen de afdelingen kastje (milieu) en muur (infrastructuur). Kastje gaf namelijk niet meteen alle vergunningen af, want milieu. Het AD schrijft: "De vertraging is onder meer ontstaan bij het verkrijgen van de watervergunning voor het project. Er waren onzekerheden op het gebied van de chlorideconcentraties en pfas in het gebied. ,,Inmiddels is aan alle voorwaarden voldaan, zijn de benodigde vergunningen verleend en de bouwactiviteiten in volle gang’’, aldus het departement."

Met andere woorden: 'we moesten van Milieu wat stempels op de goede plek zetten, zodat Infrastructuur kon gaan bouwen.' En dat levert nu een jaar vertraging op en een kostenplaatje van tussen de €110- en €130 miljoen op. Bril-fucking-jant. Stelt u voor dat u dat op uw werk zou doen met een collega. Dan vliegt u horizontaal de laan uit.

Dat is nog niet alles

Uiteraard houdt het niet op bij alleen de A16, ook de Blankenburgtunnel tussen Vlaardingen en Rozenburg wordt duurder. Daar wordt ook een tunnel boven de grond gebouwd (u leest het goed) door een natuurgebied. Dat natuurgebied is dus dood, maar we besparen een paar tientjes door niet onder de grond te bouwen. Tegelijkertijd heb je milieuvergunningen nodig om een natuurgebied dood te kunnen maken, maar dat waren ze dus vergeten en dientengevolge wordt het project minimaal €19 miljoen duurder.

Waarom kunnen die mensen bij het Ministerie allemaal he-le-maal niets?!

Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat iemand vergeten is om een metrobuis in de tunnel te tekenen, waardoor Rozenburg dus nog steeds niet wordt aangesloten op het metronet van Rotterdam (dat precies aan de andere kant van de tunnel lig). Facepalm, facepalm, FACEPALM!!!