Brexiteer bouwt nieuwe Defender stiekem in Frankrijk

Miljardair Jim Ratcliffe is een van de voorstanders van Brexit, want Make Britain Great Again enzo. Dus nu hij zijn kopie van de Land Rover Defender, de Ineos Grenadier, gaat bouwen kiest hij prompt voor een fabriek in Enge..., eh, Wale..., juist Frankrijk. Hup EU.

Ineos Grenadier

Sjonge jonge jonge, met zulke vrienden, heb je geen vijanden meer nodig. Brexit. Dat mooie ideaal om een middelvinger op te steken naar de bureaucraten gaat uitlopen op een fiasco. Nu is ook Brexiteer Jim Ratcliffe van het mooie plan afgestapt.

Weet u nog wel, dat Ratcliffe in september vorig jaar aankondigde dat hij de Ineos Grenadier in een fabriek in Wales zou gaan laten bouwen. Het zou ongeveer vijfhonderd banen opleveren in het arme en onderontwikkelde deel van het eiland. Great!

Maar ja, het blijkt toch allemaal wat moeilijk om zomaar een fabriek uit het niets te bouwen. En Covid-19 en dan ook nog dat ellendige Brexit. 'Weet je wat', dacht Ratcliffe, 'ik bel mijn vrinden bij Daimler eens op. De Duitsers hebben net besloten hun fabriek in het Franse Hambach (vlakbij Duitsland) dicht te gooien.' Nou, mooi. De Engelse Ineos Grenadier wordt dus een Franse auto (met een Duitse motor). De miljardair licht toe: "Hambach presented us with a unique opportunity that we simply could not ignore: to buy a modern automotive manufacturing facility with a world-class workforce."

Nou ja, unique opportunity... Kijk Jim, dat is dus zo'n beetje het idee van de hele EU, dat je makkelijk gebruik kunt maken van lokale mogelijkheden. Maar daar willen jullie als Britten dus niet meer aan meedoen en daarom komen er invoerheffingen om jullie eiland te staan. Smart.

Smart

Ineos gaat niet alleen de Grenadier bouwen in de fabriek. Het bedrijf gaat ook de onderdelenlijn van Mercedes voortzetten en blijft de elektrische Smart EQ Fortwo bouwen.

Nieuws
  • Ineos