BREKEND: Nyck de Vries stapt in Abu Dhabi in F1 Mercedes

Groot nieuws uit Friesland! Mercedes Formule E-coureur Nyck de Vries mag komende week aantreden om in een Mercedes-AMG Petronas Formule 1-wagen te rijden in Abu Dhabi
Nyck de Vries

Na de Grand Prix van aanstaande zondag is er een Young Driver Test in Abu Dhabi. Daar mogen de teams een jonge rijder in een van hun wagens laten rijden. Bij Mercedes is de keus gevallen op hun Nederlandse Formule E en Toyota LMP1-coureur Nyck de Vries en zijn Belgische collega Stoffel Vandoorne.

De Belg was vorige week al in beeld om Lewis Hamilton te vervangen. De keus viel toen echter op George Russell. Hamilton rijdt komend weekend weer gewoon zelf in zijn auto, maar in de dagen erna mogen Nyck en Stoffel er dus mee de baan op.

Voor De Vries betekent het dat hij eindelijk zijn debuut maakt in een Formule 1-wagen. Normaal gesproken stromen F2-kampioenen eigenlijk altijd door naar de Formule 1. Vorig jaar, toen Nyck de Formule 2 won, was dat echter niet zo. Mercedes maakt het nu dus goed en gunt een tweede Nederlander een rit in de Formule 1-bolide.

Hup Nyck!