Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne in 2021 weer bij Mercedes

Het Mercedes-Benz EQ Formula E team heeft zojuist bekend gemaakt dat de opstelling voor het volgende seizoen ongewijzigd blijft. Net als in 2019/2020 rijden de Nederlander Nyck de Vries en de Belg Stoffel Vandoorne in de elektrische zilverpijlen.

Nyck de Vries

Seizoen 7 2020-2021 begint pas in 2021, maar Mercedes-Benz EQ Formula E team heeft nu alvast de line-up bekendgemaakt. Net als in de Formule 1 rijdt het team met dezelfde bezetting als dit jaar. Dat betekent dat de beide coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne namens Mercedes kans maken om de eerste Wereldkampioen Formule E te worden.

Wereldkampioen

Waar seizoen 2019/2020 enigszins raar verliep in verband met de coronacrisis, moet het volgende seizoen van de Formule E een knaller worden. Vanaf het zevende seizoen, dat in januari begint, is de FIA Formule E officieel een sport met een wereldkampioenschap. Tot nu toe werd de Formule E klassementsleider nog gewoon kampioen. Volgend jaar is de overall-winnaar voor het eerst wereldkampioen. Een mooie kans voor zowel Stoffel als Nyck.

Uiteraard is teambaas Ian James content met de continuïteit, anders had hij de rijders niet gehouden. Hij zegt: "We were very pleased with Stoffel and Nyck last season. They both turned in strong performances, gained valuable experience with the team and showed that they have the right skill sets for Formula E. They are not only incredibly fast but also have the intelligence and mental capacity to deal with energy management and the unique nature of the races in Formula E. They can now bring this experience to bear in Season 7.

Seizoen 7 begint op 16 januari 2021 in Santiago de Chile in Chili.

Elektrisch
  • Mercedes-Benz EQ Formula E Team