FIA geeft Formule E een wereldkampioenschap

De biologische champagne kan open in het Formule E-veld, want de FIA is cadeautjes aan het uitdelen. Tot nu toe werd de kampioen van de Formule E slechts kampioen, maar dat verandert vanaf 2020-2021. Vanaf volgend seizoen is de FIA Formule E een officieel wereldkampioenschap.
Formule E

Afgelopen jaar werd Jean-Eric Vergne voor de tweede keer winnaar in de Formule E. Leuk voor hem, maar hij staat tot nu toe ver achteraan in de schaduw van Lewis Hamilton. Niet alleen won de Brit de Formule 1 al veel vaker, maar zijn overwinningen leverden het wereldkampioenschap op. Een eer die nog niet aan de Formule E was gegeven.

Na zes succesvolle seizoen vindt de FIA het echter tijd voor een upgrade van het batterijracen. Vanaf volgend jaar - seizoen 2020-2021 - mogen de coureur en de constructeur die het kampioenschap winnen zich Wereldkampioen Formule E noemen.

Dat lijkt een formaliteit, maar voor de marketing is het een heel belangrijke stap. Fabrikanten schermen graag met de grootste prijs, en dan klinkt Wereldkampioen Formule E natuurlijk veel beter dan Winnaar van de Formule E.

FIA-baas Jean Todt en Formule E-baas Alejandro Agag sealen de deal
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e8244fab7f8e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });