Preview: Het Formule E-seizoen 2020

Met Robin Frijns en Nyck de Vries op de grid en nieuwe teams Mercedes en Porsche maakt de Formule E-wereld zich op voor het begin van het nieuwe seizoen. Wat kun je verwachten van de elektrische autosportklasse in het seizoen 2019/2020?

Nyck de Vries

Het deelnemersveld

Zoals altijd begint de Formule E ook dit seizoen met een deelnemersveld boordevol kwaliteit. Formule 2-kampioen Nyck de Vries heeft een stoeltje bij Mercedes bemachtigt. Het team doet voor de eerste keer mee aan de elektrische tak van autosport. Robin Frijns is ook dit seizoen weer te zien in de Envision Racing-bolides. 

Daarnaast zijn namen als Sebastien Buemi (Nissan), Felipe Massa (Venturi), Pascal Wehrlein (Mahindra) en Lucas Di Grassi (Audi) te vinden op de grid. Zij gaan het tweevoudig kampioen Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) zo moeilijk mogelijk maken in de jacht op de titel.

De auto's

Komend seizoen treden weer twee fabrikanten toe als constructeur in Formule E. Het zijn twee Duitse merken die onlangs grootschalig de elektrificatie van hun productlijn zijn gestart: Mercedes en Porsche.

Het team van Mercedes zal met Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne aantreden, terwijl Porsche met Neel Jani en André Lotterer aan de start komt.

De kalender

Na een opening in Saoedi-Arabië trekt het deelnemersveld door diverse continenten. Zo zijn Santiago, Marrakech en Sanya weer terug te vinden op de kalender, alvorens er een reis naar Europa op de planning staat. Hier zal voor het eerst in de geschiedenis niet gereden worden door de straten van Monaco. Als vervanger van de stad van glitter en glamour staat Jakarta op het programma. Het seizoen wordt besloten met een double header (een dubbele race) in Londen.

De regels

Ook dit seizoen zullen de coureurs rondrijden in de Gen2-bolides. Een pitstop is dus niet nodig, tenzij er schade is aan de auto. De fanboost zal terugkeren, net als de attack mode. Hiermee gaan zij proberen zoveel mogelijk punten binnen te halen. Hiervoor moet men een top tien-klassering halen. Ook pole position geeft recht op drie punten. 

Het belooft een spannend seizoen te worden. De show begint op 22 november met een double header in Daliyah, Saoedi-Arabië. Uiteraard zal Autobahn.eu verslag doen van de races.