Fastned nu ook open voor opladen in Zwitserland

De snelladers van Fastned breiden hun netwerk van laadstation weer verder uit. Ook in Zwitserland kunt u nu terecht bij een station en dat blijft niet de enige.

Fastned

Na Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk is nu ook Zwitserland aangekoppeld in het netwerk van Fastned. De aanbieders van snelle laadpalen langs de snelweg hebben dankzij een deal met het Bundesamt für Strassen (ASTRA) een concessie voor twintig laadstations in Zwitserland te pakken gekregen.

Het eerste station is inmiddels geopend langs de A1. De laadpalen staan daar in de buurt van het financiële centrum Zürich. Met dit station erbij heeft het Amsterdamse bedrijf nu 131 laadpunten in Europa.

Koers

De beurskoers van het aandeel Fastned maakte begin deze maand een aantal enorme sprongen. De beleggers wisten het aandeel goed te vinden na een nieuwsbericht over een gezamenlijk laadstation met Tesla in Duitsland en daarna het nieuws dat Fastned ook in Frankrijk de aanbesteding voor een groot aantal punten langs de tolwegen had gewonnen. Ook hielp het mee dat de Raad van State het ministerie van Infrastructuur en Milieu op de vingers tikte wat betreft het verlenen van vergunningen aan concurrenten van Fastned.

Elektrisch
  • Fastned