Fastned: Nu ook in België snelladen

Mocht u met uw elektrische auto op een van de grindpaden die in België moeten doorgaan voor snelwegen zijn verzeild, dan is er vanaf nu hoop: u kunt snelladen en terug naar Nederland rijden. Dankzij Fastned is België nu ook aangesloten op de toekomst. U moet er wel naar het vliegveld van Oostende-Brugge rijden.
@media (max-width: 679px){#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656b42f9cab9a img{#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656b42f9cab9a img{#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656b42f9cab9a img{#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-656b42f9cab9a img{#fig-656b42f9cab9a img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Fastned Brugge Oostende

De snellaadmensen van Fastned maken werk van de uitbreiding van hun netwerk nu u dankzij corona aan huis gebonden bent. Na het gezamenlijke Tesla/Fastned-station in Duitsland is het nu de beurt aan België om een snellader te krijgen. De eerste laadpalen van de Nederlandse aanbieder van snelle stopcontacten is verrezen op het "Internationale" vliegveld Oostende-Brugge in het westen van Vlaanderen.

De Belgen zijn trots op het Nederlandse toekomstvenster, zo trots dat zelfs twee ministers bij de opening aanwezig zijn. Ze lieten zich beiden verleiden tot ronkende (hopelijk ronkten ze wel uitstootloos) citaten. Zo zei Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: "We willen elektrische voertuigen meer vrijheid geven om elektrisch te rijden en grotere afstanden af te leggen en daarom is er nood aan een gebied dekkend netwerk van laadinfrastructuur en aan snellaadpunten zoals deze hier op de Luchthaven van Oostende. Het kan een stimulans zijn voor particulieren en bedrijven om te kiezen voor zero-emissie voertuigen. In de toekomst zullen er nog snellaadstations van Fastned verschijnen in het straatbeeld. Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer namelijk de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark."

Vanuit Oostende, stad aan zee, kan deze technologie nu als een golf ook over de rest van Vlaanderen trekken.

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits

De Vlamingen hebben ook een minister van Innovatie, Hilde Crevits, en die zei: "Digitaal en duurzaam zijn dé sleutelwoorden voor de toekomst. Met Vlaanderen stappen we volop mee in dat verhaal en zetten we ons op de kaart als innovatieleider. Voor heel wat actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat en mobiliteit, is innovatie de oplossing. Elektrische mobiliteit is één van die oplossingen die onze luchtkwaliteit en klimaat vrijwaart voor toekomstige generaties. Als minister van Innovatie ben ik dan ook bijzonder trots dat Fastned zijn eerste Belgische snellaadstation in West-Vlaanderen opent. Vanuit Oostende, stad aan zee, kan deze technologie nu als een golf ook over de rest van Vlaanderen trekken."