Amai. Fastned breidt uit naar België

Het Nederlandse Fastned breidt uit naar de Bels. De snellaaddienst van de familie Lubbers heeft 13 snelweglocaties in België vergund gekregen, voor een periode van 15 jaar.

Fastned

Wie Fastned al even volgt, is belend met de strategie van het bedrijf: groeien, groeien, en nog eens groeien. Winstgevendheid komt later wel. Om deze groei te stimuleren, worden er obligaties uitgegeven tegen 6% rente. Niet slecht, in deze renteloze tijden, en daarom werd er onlangs, bij een nieuwe ronde, €12 miljoen opgehaald.

Fastned heeft momenteel 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Behalve België komt hier op termijn ook Zwitserland bij, waar de firma een tender voor 20 snellaadplekken won. Ook Frankrijk behoort tot de toekomstplannen. De Belgische stations komen langs snelwegen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Zodra ze operationeel zijn, kunnen klanten er met snelheden tot 350 kW laden.

Momenteel zegt het beursgenoteerde Fastned ruim 30 duizend actieve klanten te hebben. In het derde kwartaal van 2019 werd voor het eerst een omzet van meer dan €1 miljoen gedraaid (€1.048.000). Een beetje een tankstation doet dit in een fractie van die tijd, maar alle begin is moeilijk.