FOTO'S. Mutti Merkel bekijkt Volkswagen ID. 3

Momenteel is de belangrijkste Autoshow van Duitsland aan de gang, en op een dergelijk evenement hoort hoog bezoek. Niemand minder dan de 'Bundeskanzlerin' zelf kwam poolshoogte nemen, en de eigen industrie een hart onder de riem steken.

Angela Merkel Volkswagen ID. 3

Uiteraard werd de Volkswagen-stand aangedaan, want der Wagen für das Deutsche Volk presenteert met de ID. 3 een auto die superbelangrijk is voor het merk. Niet alleen is het de eerste in een lange reeks volledig elektrische voertuigen, hij moet elektrisch rijden ook bereikbaar maken voor de massa - net zoals de Kever dat destijds met de verbrandingsmotor deed. De instapversie gaat minder dan 30.000 euro kosten.

Afgezien van de foto's, waarin La Merkel in het bijzijn van VW-CEO Herbert Diess even het design en de bestuurdersstoel van de ID. 3 checkt, hebben we geen soundbytes, maar ingewijden melden dat ze stond te trillen van plezier. De ID. 3 heeft uiterlijk dezelfde lengtemaat als een VW Golf, maar claimt de binnenruimte van een Passat te hebben. Hierbij helpt het dat het model een volle 60 mm hoger is dan een Golf.