Botsing Intercity en auto bij Meppel geen gevolg van pech

Gisteren botste een Intercity bij Meppel op een auto 'die met pech op de spoorweg was blijven staan'. Het belangrijkste is dat de bestuurster op tijd kon weg komen, maar bij het zien van de beelden twijfelen we ernstig aan de officiële lezing.

IC NS

Toen we het bericht gisteren voorbij zagen komen, sloegen we er verder geen acht op, want dergelijke dingen gebeuren. Echter: vanmorgen verscheen op Dumpert een filmpje dat een en ander in perspectief plaatst. De auto staat namelijk niet op de wegovergang, maar op de spoorbrug enkele meters ernaast. Met pech blijven steken, ammehoela.

Onze gok: Bep uit Meppel besloot dat ze van de N371 naar de ventweg aan de overkant van het kanaal wilde, op deze exacte locatie. Om de een of andere onbegrijpelijke reden koos ze hier het spoor voor, waarop ze uiteraard vast kwam te zitten. Ze probeerde nog te draaien, maar de moeite was vergeefs. Met de auto overdwars op het spoor restte nog maar een mogelijkheid: wegwezen, voordat er een trein aan komt denderen.

Het moet nog een hele klus zijn geweest om daar zonder nat pak weg te komen, maar gelukkig kwam er niet direct een trein aan. Het eerste exemplaar dat passeerde, de IC uit Leeuwarden, kon niet meer op tijd remmen, en schepte de grijze Swift met een vaartje van pakweg 40 km/u. En ze had hem pas een jaartje. Het mag duidelijk zijn dat het betrokken treinstel (4228) even uit de running is, dat staat momenteel in een depot in Meppel.

We vinden het fascinerend dat iemand die """met pech stil komt te staan op de overweg""", wat sowieso al een een-in-het-miljoen-propositie is, hierna op magische wijze nog een meter of tien naar het zuidoosten opschuift. De reizigers die uren vast kwamen te zitten tussen Meppel en Steenwijk zullen het ongetwijfeld gewaardeerd hebben.

Nieuws
  • Dumpert.nl