Dit is de ideale Bugatti voor uw Baby Driver

Nee, we doelen niet op de coole film met de toffe autoscenes, u mag de term 'baby driver' hier vrij letterlijk nemen. Dit is namelijk het ideale kerstcadeau voor uw over het paard getilde dreumes.

Bugatti Baby II

Mocht u het nog niet weten: Bugatti viert dit jaar zijn 110e verjaardag. Maar dat wist u natuurlijk wel, want u zag al de Chiron 110 ans, en de... apart vormgegeven Centodieci. Echter, het miljardairspubliek van Bugatti heeft in veel gevallen ook (klein-)kinderen, en dus doet de Franse edele firma ook wat voor de mini-Bugattisti.

In samenwerking met The Little Car Company maakt het een replica van de fameuze Type 35 uit de jaren '20, zoals eerder dit jaar aangekondigd. Deze Baby II wordt geen trapauto natuurlijk, want manuele arbeid is voor het proletariaat. Neen, dit exemplaar is geheel elektrisch, en kost in vele gevallen meer dan de Model 3 die op uw oprit staat. Maar over geld wordt in Bugatti-contreien niet gepraat, dat is er gewoon.

3D-printer

Om tot de Baby II te komen, werd elk onderdeel van de Type 35 nauwgezet gescand. Het eindresultaat komt uit de 3D-printer, in een 3:4 schaal ten opzichte van het origineel. Een exemplaar is 2,8m lang en een meter breed. Het gewicht begint bij circa 230 kg. Op de achteras is een elektromotor gemonteerd, met twee standen:

  • Child mode: hierbij wordt 1 kW vrijgemaakt en bedraagt de Vmax 20 km/u
  • Adult mode: met 4 kW en 45 km/u topsnelheid

Voor de ware snelheidsmaniak is er ook een ‘Speed Key’, net als in de Chiron. Deze ontsluit een geenszins misselijke 10 kW aan vermogen. Hoe hard u er dan mee kunt rijden wordt niet vermeld, maar gelukkig is er wel een sperdiff aanwezig om het draaimoment in goede banen te leiden. Wellicht dat Bugatti verleid kan worden tot nog een snelheidsrecord, ook al heeft het gezegd zich uit deze race terug te trekken.

Accupack

De Baby II komt met een verwijderbaar accupack van 1,4 kWh. Is dit u te weinig, dan is er ook een long-range versie van 2,8 kWh. Hiermee kunt u, mits rustig, tot 30 km over uw landgoed afleggen. Elk exemplaar wordt standaard geleverd in French Racing Blue met een zwart leren interieur, maar er komt een keur aan personalisatie-opties voor beschikbaar. De auto zelf komt in een drietal specificaties:

  1. Baby II met een composiet-carrosserie
  2. Baby II Vitesse met een koolstofvezel koets en ‘Speed Key’
  3. Baby II Pur Sang met een handgemaakte aluminium koets en ‘Speed Key’

Prijzen beginnen bij 30.000 euro, maar we kunnen ons voorstellen dat u voor optie twee en drie al snel wat meer neertelt. Echter, als gezegd, dat is hier niet zo relevant. Bugatti noemt de Baby II 'een verjaardagscadeau voor zichzelf', maar daar lijkt ons geen sprake van als je hem gaat verkopen. Alle 500 te maken exemplaren zijn al besproken overigens.