Koenigsegg vermorzelt eigen record, Greta huilt

Dat Koenigsegg meester is in het maken van pijlsnelle duurkost-auto's heeft het in het verleden meermaals bewezen. Maar stilstand is achteruitgang, en dus doen de Zweden er een schepje bovenop. 'HOW DARE YOU?!'
Pwned

In 2017 pakte Koenigsegg met een Agera RS een record: de auto accelereerde van stilstand naar 400 km/u, en remde vervolgens zo hard als hij kon weer af tot de wielen niet meer draaiden. De tijd die nodig was voor dit 0-400-0 km/u-record: 36,4 seconden. Hiermee zetten de Zweden Bugatti voor paal, dat net hetzelfde trucje heel trots in 42 seconden had gedaan. Toen de smaak van Bugatti's zilte tranen eenmaal uit hun mond was verdwenen, herhaalde Koenigsegg de poging in Nevada, waarbij 33,29s op de klok kwam te staan. De video daarvan ziet u HIER.

Nu, ruim twee jaar later, eert Koenigsegg hun held - meneer Cactus - met een welgemeend 'dat kan harder!'. Het nam een Regera, en ondernam een nieuwe poging. Met succes, want het nieuwe record bedraagt 31,49 seconden.

De Regera deed 0-400 km/u in 22,87 seconden, en had hier 1613,2 meter voor nodig. En het afremmen vanaf die geweldige snelheid? Een bizarre 8,62 seconden. Laat dat even op u inwerken: een auto die meer dan 110 meter per seconde aflegt, staat binnen 435,26 meter helemaal stil. Bizar. We kunnen ons voorstellen dat Koenigsegg de poging wel met de nodige uitstootschaamte heeft gedaan, ook al is de Regera een hybride. Enfin: 31,49 seconden, zou de Jesko dit kunnen verbeteren?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed845957d6eb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });