Toyota trekt C-HR strak, lanceert nieuwe High Power Hybrid

Vier jaar geleden lanceerde Toyota zijn eerste hippe 'urban' Crossover: de C-HR. Een allesbehalve ingetogen model, precies wat het designtechnisch ingedutte Toyota nodig had. Inmiddels is het model gefacelift, en krijgt de C-HR een nieuwe tophybride.

Toyota C-HR Feestlift

De C-HR is met zijn vele hoeken een design waar je van moet houden. In Nederland valt hij - gecombineerd met de goede naam die Toyota heeft op het vlak van betrouwbaarheid - zeker in de smaak: zowel in 2018 als in 2017 werden er meer dan 4.500 exemplaren van verkocht. Een slimme zet van Toyota, om ook in dit segment te stappen.

High Power Hybrid

Omdat de C-HR nog tot 2024 mee moet, is het model gefacelift. Kennelijk was Toyota in grote lijnen nog erg tevreden met het design, want op het eerste gezicht ontwaren we weinig wijzigingen. Bij tussentijdse facelifts moet u de wijzigingen vooral zoeken in de bumpers en de verlichting (hier LED voor en achter), en aan de binnenkant van de auto.

In het geval van de C-HR mogen we ook een derde motorisering verwelkomen: de 1.2T (116 pk) en de 1.8 Hybrid (122 pk) blijven, maar worden nu aangevuld met een High Power Hybrid. Deze maakt gebruik van Toyota's 2.0 liter-motor, en is goed voor 184 pk. Nogal een sprong, waarmee Toyota nu ook de rijder die een beetje pit onder de kap wil aan zich probeert te binden. Dieselmotoren zijn - zoals u weet - sinds enkele jaren verleden tijd voor Toyota.

Naast de nieuwe motorisering is het grootste nieuws binnen de nieuwe C-HR dat hij is uitgerust met een multimediasysteem, dat compatibel is met zowel Apple Carplay als Android Auto. Daarnaast belooft Toyota dat de auto comfortabeler en stiller is dan zijn voorganger.