Max Verstappen: 'Japanse Grand Prix heeft bijzondere plek'

Komend weekend is het hele Formule 1-circus in Japan, waar het circuit van Suzuka een speciale plaats heeft in het hart van Max Verstappen. De Limburger hoopt dit weekend te kunnen scoren, maar houdt nog wat slagen om de arm met betrekking tot de hoogste plaats op het podium.
Red Bull Fans

Afgelope donderdag was het (nog maar) vijf jaar geleden dat Max Verstappen voor het eerst van zijn leven in een Formule 1-wagen stapte. Dat was tijdens een test tijdens de Grand Prix van Japan op Suzuka. Verstappen kreeg de kans om in een wagen van Toro Rosso te testen, terwijl hij op dat moment nog maar een paar dagen zeventien jaar oud was.

Op zijn eigen website spreekt Max over het weekend: "Ik kijk er erg naar uit om weer naar Suzuka te gaan, want dat is een speciale plek voor mij. Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten. Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan."

Verstappen is voorzichtig met het claimen van een nieuwe podiumplaats, want de Ferrari's zijn de laatste paar maanden oppermachtig geworden en ook Mercedes is natuurlijk nog steeds een ijzersterk team: "Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen." Het circuit van Suzuka heeft echter ook een sectie die bij uitstek goed is voor de auto's van Red Bull Racing: "Het is gaaf om er te rijden en dat is echt genieten, maar ik houd sowieso van Suzuka. Het circuit kent een rijke historie en is erg smal en snel, dus het is belangrijk om de hele baan te gebruiken. Je moet de juiste balans zien te vinden en het goed ritme voor de bochten drie, vier, vijf en zes, want als je één bocht verkeerd neemt, is je uitgangspositie voor de volgende verkeerd."

De goede prestaties van de Honda-motoren en de Japanse thuisfans leggen natuurlijk een extra druk op de formatie uit het Britse Milton Keynes: "De Japanse fans zijn erg gepassioneerd van onze sport en het is altijd geweldig om er zoveel steun van te ontvangen op het circuit. Dit jaar zal de Japanse Grand Prix zelfs extra bijzonder zijn, omdat we met Honda een thuisrace rijden. We hebben dit jaar al enkele mooie resultaten met Honda behaald en het zal niet gemakkelijk worden op Suzuka, maar natuurlijk zullen we zo goed mogelijk presteren ten overstaan van de Japanse fans."

Het is te hopen dat de voorspelde supertyfoon niet al te veel problemen zal opleveren. Aan de andere kant zou regen voor Verstappen een uitkomst zijn, dan kunnen zowel Ferrari als Mercedes veel minder leunen op hun machtige motoren.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbd136aef8c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });