'Zandvoort schrapt evenementen voor Formule 1'

De organisatie van de Dutch GP is van plan enkele andere evenementen van de kalender te schrappen, om zo (schone) lucht te creëren voor de Formule 1 in 2020. Serieus mensen, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig??
Zandvoort

Het leek zo mooi: na 35 jaar keert de Formule 1 terug in Nederland. Heel Nederland is momenteel Max Verstappen-fan, dus de timing had niet beter gekund. En toen stak het stikstofspook de kop op. Kennelijk gaan we van een race-evenement in de duinen allemaal dood, en dus wordt naarstig gezocht naar manieren om de stikstof-armageddon te voorkomen. 

De Volkskrant schrijft dat de organisatie nu andere evenementen de nek wil omdraaien, om zo de F1 te accomoderen. Dit zullen er meerdere zijn, aangezien ze allemaal vele malen kleiner zijn dan de Dutch GP en het hele programma eromheen, dat naar verwachting 300 duizend bezoekers trekt (de laatste kaartjes gaan er binnenkort uit). Toegegeven: de duinen zijn niet een ideale plek om te gaan racen, maar dat besef leefde in de jaren '30 natuurlijk nog niet, toen het circuit werd aangelegd. Inmiddels hebben we te maken met een steeds luider klinkende milieubeweging, die zich - geheel terecht - gedekt ziet door een uitspraak van de Raad van State, die vindt dat regels die je jezelf als overheid oplegt, ook nageleefd moeten worden. De ligging van het circuit in een beschermd natuurgebied (Zuid-Kennemerland) helpt hierbij niet.

Bottom line: we laten onze oren niet hangen naar de milieubeweging (misschien ook wel een beetje), maar schieten onszelf in onze voet, door zelf strenge regels op te stellen en vervolgens raar op te kijken als mensen verwachten dat je deze naleeft. Practice what you preach. Hierdoor zijn we nu verzeild geraakt in een bizarre situatie waarin de organisatie van de Dutch GP zich in de raarste bochten moet wringen om het evenement plaats te laten vinden. Wie met een beetje gezond verstand naar deze moderne koehandel kijkt, staat met zijn oren te klapperen: alsof het het einde van de wereld betekent als er een Formule 1-race georganiseerd wordt...

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbe948dfbf2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });