Dit is de BMW M8 Gran Coupe

BMW heeft zijn ultieme coupégenot met vier deuren gepresenteerd: de langgerekte en krachtige M8 Gran Coupe. Met minimaal 600, en optioneel 625 pk, en in een aantrekkelijk paars jasje.

BMW M8 GC

De topmodellen van de 8 Serie Gran Coupe - een uitgerekte Coupe met twee extra deuren en 200 mm meer wielbasis - leggen indrukwekkende cijfers aan de dag: 0-100 km/u gaat in 3,3 seconden, en als u de Competition kiest zelfs in 3,2 seconden. Allemaal mogelijk gemaakt door de drie-eenheid: een krachtige turbomotor, een uitgekiend xDrive-systeem, en een razendsnelle automatische 8-bak. Het xDrive-systeem kent drie standen: 4WD, 4WD Sport en 2WD, voor de waaghalzen, met een uitgeschakeld driving stability control.

Aangezien het hier om het absolute topmodel in de 8-reeks gaat, is de M8 Gran Coupe - een evolutie van het concept dat we in 2018 in Genève zagen - standaard al tamelijk volgehangen met features: BMW Laserlight, M sportstoelen, M-specifiek BMW Head-Up Display, BMW Live Cockpit Professional met navi en BMW Intelligent Personal Assistant, Driving Assistant en Parking Assistant. Als u dit zo leest lijkt het alsof je als bestuurder niet heel veel meer hoeft te doen.

BMW M8 Gran Coupe First Edition

De M8 Gran Coupe debuteert in november op de L.A. Autoshow, in april 2020 komt de auto naar de dealers. Prijzen zijn niet bekend, maar ga er maar van uit dat u voor hetzelfde bedrag een mooi huis in de provincie Groningen kunt kopen. De M850i doet immers al 170k, zonder opties. De eerste klanten kunnen de exclusieve M8 First Edition kopen.