Stofzuigerbouwer Dyson gooit plannen voor elektrische auto in prullenbak

'Wat Elon Musk kan, kan ik ook', dat moet ongeveer de gedacvhte geweest zijn van Britse miljardair James Dyson. De ondernemer die u kent van de zakloze stofzuigers en ventilatorloze blazers g
James Dyson

Het had heel mooi kunnen worden met de elektrische auto's van James Dyson. Hij kocht al allerhande specialisten weg bij verschillende fabrieken en had zelfs een productielocatie aangewezen. Het R&D-centrum werd ook al gebouwd, maar nu gaan de plannen in de prullenbak. James Dyson heeft het project voor een Dyson elektrische auto getermineerd.

Dat betekent niet dat er nu ineens een Dyson komt op benzine of diesel, want de auto komt er gewoon niet. Reuters meldt op donderdagavond dat Dyson in een mail aan zijn personeel stuurde waarin hij het nieuws bekendmaakte.

De auto moest onderdeel zijn van een investering van 2,5 miljard pond in technologie, maar Dyson stelt dat hij geen enkele mogelijkheid ziet om het project winstgevend te maken. De afgelasting heeft volgens de miljardair niets te maken met technologische moeilijkheden of een mislukt ontwerp. Hij stelt dat de technici al een briljante auto hadden klaarstaan. De kanttekening is echter: "However, though we have tried very hard throughout the development process, we simply can no longer see a way to make it commercially viable."

Toen dat besef indaalde heeft Dyson nog geprobeerd om het hele project door te verkopen, maar hij heeft geen Victor Muller of andere geïnteresseerde weten te vinden. Het bedrijf hoopt nu de vijfhonderd mensen die aan het project werkten in andere rollen in het bedrijf te kunnen inzetten, zodat ze niet massaal op straat gezet worden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e295b0d48cb4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });