Joel Beukers rijdt gouden auto's: 'Ik val liever niet teveel op'

De schijven vliegen bij Joel Beukers inmiddels tot in de hemel. Hij gaat keihard met zijn Clean Nutrition supplementen en sportieve en gespierde levensstijl. Het levert hem een goudkleurig wagenpark met Rolls-Royce, Lamborghini en Ferrari op. Maar Joel houdt helemaal niet van aandacht.

Joel Beukers

Weekblad Nieuwe Revu heeft oud-rugbyer en inmiddels fitnessgoeroe Joel Beukers uitgebreid geïnterviewd. Ze legden daarbij allerlei dilemma's voor aan de marketingmachine die dankzij de kracht van de sociale media in no-time miljonair werd. Opvallende uitkomst: Joel houdt er eigenlijk helemaal niet van als alle spotlights op hem gericht staan.

En al die goudkleurige wagens dan? Beukers zegt erover tegen Nieuwe Revu: "Het zijn echt marketingtools." Maar wat rijdt hij dan in het dagelijks leven? "Privé pak ik eigenlijk altijd m’n Maserati Quattroporte of m’n ouwe BMW X5 uit 1999. Daar kan ik anoniem in rondrijden zonder dat mensen me achtervolgen of foto’s van me maken. De Rolls en de Lambo zijn allebei goud gewrapt, als link naar de slogan waarmee ik bekend ben geworden: “Ga voor goud!” Ik kan er daardoor niet normaal mee op pad, omdat iedereen me erin herkent."

De schreeuwende ondernemer noemt zichzelf verder introvert: "Ik hou er helemaal niet van als alle ogen op me gericht zijn." Bijzonder, maar het is wel mooi dat een introverte jongen zoveel succes weet te boeken. En gelukkig heeft hij een goede, eh gouden smaak voor scoopmobielen (wel een beetje mee oppassen, trouwens).