Joel Beukers opgepast: niet naar Duitsland rijden in Scoopmobiel

Goudgewrapte auto's zijn tof. Althans dat vindt Joel Beukers, en hij heeft inmiddels een flinke verzameling gouden auto's. Dat betekent oppassen geblazen in Duitsland, want daar heeft de politie het niet zo op Golden Boys.

Gouden BMW X5

Nederland wordt overdag geteisterd door trouwstoeten en 's avonds rijden patsbakken af en aan door uitgaansstraten (stel je voor dat je parkeert en gewoon een biertje gaat drinken...). Wij zijn niet de enigen die daar last van hebben, want ook Duitsland zucht onder de patserplaag. De politie is het zo zat dat er regelmatig zogenaamde patsercontroles plaatsvinden.

In Düsseldorf was het gisteren weer zo ver, daar werden dure auto's met jonge bestuurders van de weg getrokken. Niet alleen mochten de bestuurders uitleggen hoe ze aan de wagen zijn gekomen, ze werden ook op allerlei andere regeltjes gecontroleerd. De 30-jarige bestuurder van een goudgewrapte BMW X5 mocht bijvoorbeeld te voet verder. De lokale politie beriep zich op een bijzondere regel waardoor ze de auto in beslag konden nemen. 

Volgens de politie is het goudfolie veel te reflecterend. Zo kan de auto opgaan in de achtergrond, maar ook weer te fel reflecteren. Uiteindelijk komthet erop neer dat het goud te gevaarlijk voor het verkeer werd bevonden. De auto werd daarom in beslag genomen, zodat een expert een oordeel kan vellen. Ongetwijfeld is het gevolg dat het wrapje van de auto af moet.

Dat brengt ons terug bij de waarschuwing voor Joel Beukers: niet met je Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini, of welke scoopmobiel dan ook, naar Düsseldorf rijden. Of in ieder geval ervoor zorgen dat het goud niet teveel reflecteert.

Lees hier over de gouden auto's van Joel Beukers.